09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.10.2024 21:16 | Son Güncelleme: 08.10.2024 22:25

İsrail Savunma Bakanı Gallant'ın ABD ziyareti ertelendi

İsrail Savunma Bakanı Gallant'ın ABD ziyareti bilinmeyen bir tarihe ertelendi. İsrail basınına göre ziyaret, kendisi ABD Başkanı Biden ile telefonda konuşmadan ve Güvenlik Kabinesi İran'a verilecek yanıta onay vermeden Gallant'ın ABD'ye gitmesini istemeyen Netanyahu'nun talepleri nedeniyle ertelendi
İsrail Savunma Bakanı Gallant'ın ABD ziyareti ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun talepleri sonrası Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Washington'a yapacağı ziyaretin ertelendiği bildirildi. İsrail basınında çıkan haberlerde, Gallant'ın yarın yapacağı bir günlük Washington ziyaretinin bilinmeyen bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Gallant'ın ziyaretinin Netanyahu'nun öne sürdüğü şartlar nedeniyle ertelendiği ifade edildi. Savunma Bakanı Gallant'ın İsrail'in İran'ın füze saldırısına vereceği karşılığı görüşmek için bu akşam ABD'ye hareket etmesi planlanıyordu.

İsrail basını, Netanyahu'nun kendisinin ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda konuşmadan ve İsrail Güvenlik Kabinesinin İran'a verilecek yanıta onay vermeden Gallant'a ABD'ye gitmemesini söylediğini yazmıştı.

 

Kaynak: AA