27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.02.2024 11:58 | Son Güncelleme: 13.02.2024 13:44

İtalya Savunma Bakanı Crosetto, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto'nun şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle dün hastaneye başvurduğu ve anjiyografi yapıldığı açıklandı
İtalya Savunma Bakanı Crosetto, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

İtalyan basınındaki haberlerde, 61 yaşındaki Crosetto'nun dün akşam şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle başkent Roma'daki San Carlo di Nancy Hastanesinin acil servisine başvurduğu belirtildi. Crosetto'nun, perikardit (kalp zarı iltihaplanması) şüphesiyle acilen yatırılarak gözlem altında tutulduğu ve kendisine anjiyografi yapıldığı ifade edildi. Hastane kaynaklarının da Bakan'ın perikardit olabileceğini ifade ettiği kaydedildi.

Aşırı sağcı partinin kurucularından

Ülkede, 25 Eylül 2022’deki seçimlerden birinci parti olarak çıkan aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisi'nin (FdI) kurucularından Guido Crosetto, Başbakan Giorgia Meloni liderliğinde 22 Ekim 2022’den kurulan sağ koalisyon hükümetinde Savunma Bakanı olarak görev yapıyor.

Perikardit Nedir?

Kalp zarı iltihabı olarak da bilinen perikardit, kalbi çevreleyen, ince, iki katmanlı ve içi sıvı dolu bir kese olan perikardın iltihaplanmasıdır. Kalbin etrafındaki astar olan perikardit, genellikle viral bir enfeksiyon, otoimmün bozukluklar, kalp krizi veya göğüs yaralanması sonucu meydana gelir. En yaygın görülen klinik belirtisi bıçak gibi saplanan göğüs ağrısı olan perikardit, sol omuza ve boyna yayılan ağrıyla da devam edebilir. Bahsi geçen göğüs ağrısı, perikardın (kalp zarının) tahriş olmuş katmanları birbirine sürtündüğünde ortaya çıkar. Genellikle akut perikardit olarak görülen ve aniden başlayan ancak çok uzun sürmeyen perikardit vakaları, bazı durumlarda daha uzun sürerek kronik perikardit halini alabilir. Akut vakalar tehlikeli bir duruma yol açmazken zamanla kendine kendine iyileşme gösterir. Kronik perikardit vakaları ise durumun şiddetine bağlı olarak ilaç veya ameliyat tedavisi içerebilir.