09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.06.2022 14:18 | Son Güncelleme: 11.06.2022 15:48

İtalya'da düşen helikopterden kurtulan olmadı

İtalya'da radardan kaybolan içinde 4 Türk'ün de bulunduğu helikopterin Cusna Dağı yakınlarında düştüğü belirlendi. Arama kurtarma çalışmalarında yolcuların cansız bedenine ulaşıldı
İtalya'da düşen helikopterden kurtulan olmadı

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Apenin Dağları Cusna mevkiinde tespit edilen helikopterin enkazında kurtarma çalışmaları tamamlandı. 1922 metre yükseklikte bulunan enkazda, 6 yolcu ve 1 pilotun cansız bedenleri bulundu.

Valilikten yazılı açıklama

Modena Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İtalyan Hava Kuvvetleri’ne ait bir HH139 helikopterin Toskana ve Emilia Romagna arasındaki Apenin Dağları'ndaki Battisti kamp alanı ile Segheria bölgesi arasındaki kısımda bir helikopter enkazı tespit ettiği bildirildi.

Doğa yürüyüşü yapan bir kişi buldu

İtalyan basınında yer alan haberlerde, helikopterin kalıntılarını Apenin Dağları'nın Cusna mevkisinde doğa yürüyüşü yapan bir kişinin güvenlik güçlerine bildirdiği kaydedildi. İtalya basını 5 yolcunun cansız bedeninin bulunduğunu yazdı

Olayın geçmişi

İtalya'nın Lucca kentinden Treviso'ya gitmek üzere 9 Haziran'da 4'ü Türk 7 kişiyle havalanan helikopter bir süre sonra radardan kaybolmuştu. İtalyan güvenlik güçleri, sivil koruma ve gönüllüler helikopteri bulmak üzere arama kurtarma çalışmaları yapıyordu. 

 Türk yolcuların kimlikleri 

Düşen helikopterde, Eczacıbaşı Holding'e bağlı Altınova'daki İpek Kâğıt Fabrikası Müdürü Arif Cez, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Manisa Yatırım Projeleri Müdürü Serhat Kenar, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Şirketi Fabrikalar Direktörü Altuğ Erbil ve Yatırım Projeleri Müdürü İlker Uçak bulunuyordu.