09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.06.2022 09:14 | Son Güncelleme: 11.06.2022 13:30

İtalya'da kayıp helikopter: 4 Türk yolcunun kimlikleri açıklandı

İtalya’nda içinde Eczacıbaşı çalışanı 4 Türk'ün de bulunduğu (Toplam 7 kişi) kayıp helikopteri arama kurtarma çalışmaları, son sinyalin tespit edilmesinin ardından belli bir bölgeye yoğunlaştı. Henüz helikopterden iz bulunmasa da Türk yolcuların kimlikleri açıklandı
İtalya'da kayıp helikopter: 4 Türk yolcunun kimlikleri açıklandı

İtalya'da, dağlık bölgede kaybolan ve içinde 4'ü Türk 7 kişinin bulunduğu helikopter aranıyor. İçinde Eczacıbaşı Holding'in dört çalışanının da bulunduğu helikopterin düştüğü tahmin ediliyor. İtalyan basını helikopter pilotunun cep telefonundan gelen son sinyalin tespit edildiğini yazdı. Hatta bir yolcunun ailesi gönderdiği videoda hava koşullarının kötü olduğunun göründüğü iddia edildi. Ancak henüz helikopter bulunamadı.

İtfaiye ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını, Pievepelago kasabası yakınlarında helikopterde bulunan kişilerin telefonlarından sinyal alınması sebebiyle bu alanda yoğunlaştırdı. Lucca İtfaiye Komutanlığı Müdür Yardımcısı Giunti Gilberto, "Biz itfaiye olarak sahada arama çalışmalarını koordine ediyoruz. Hava Kuvvetleri de havadan arama tarama faaliyetlerini yürütüyor" dedi. Aramalarının hem Lucca hem de Modena vilayetinde devam ettiğini aktaran Gilberto, bulundukları bölgede hem pilottan hem de kayıp bir yolcudan sinyal aldıklarını teyit etti.

30 kilometrelik alana yoğunlaşıldı

Gilberto,"Özellikle kayıp yolcunun telefonundan aldığımız sinyal, bizim alanı belirlememizde yardımcı oldu ancak bu alan çok geniş. Yaklaşık 30 kilometrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Bu alan, telefon verilerinden datalarla belirlendi. Hem karada hem helikopterle sinyallerin bize gösterdiği yerde helikopteri bulmaya çalışıyoruz. Dronlarımız, can kurtaran köpeklerimiz var. Sabahtan beri aralıksız çalışıyorlar. Gece de devam ettik bazı özel teknik ekipmanlarımızın yardımıyla. Aramalarınız aralıksız sürüyor" dedi.Helikopterdekiler için umut olup olmadığı sorusuna Gilberto, "Amacımız onları bulmak. Sahada bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Kolay bir durum olmadığını tekrar ediyorum zira arazi çok geniş ve kendine has zorlukları var. Çalışmalarımızı bir an önce sonuçlandırmak için elimizden geleni yapacağız" yanıtını verdi.

Türk yolcuların kimlikleri açıklandı 

Kayıp helikopterde bulunan 4 Türk'ün Eczacıbaşı Holding çalışanı olduğu anlaşıldı. Helikopterde bulunan Türklerin isimleri de belli oldu: Eczacıbaşı Holding'e bağlı Altınova'daki İpek Kâğıt Fabrikası Müdürü Arif Cez, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Manisa Yatırım Projeleri Müdürü Serhat Kenar, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Şirketi Fabrikalar Direktörü Altuğ Erbil ve Yatırım Projeleri Müdürü İlker Uçak.

2017'deki helikopter kazası

Eczacıbaşı Holding'e ait Sikorsky'nin S-76C tipi helikopter, 10 Mart 2017'de Atatürk Havalimanı'ndan Bozüyük'e gitmek için kalkış yaptıktan sonra sisin de etkisiyle Büyükçekmece'deki televizyon kulesine çarparak düşmüştü. Kazada pilotlar Alaattin Nacar ile Ahmet Bulut ve yolcular Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Aleksandr Vanin, İgor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badgaran hayatını kaybetmişti.