19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 26.12.2022 12:22 | Son Güncelleme: 26.12.2022 13:51

Kamala Harris yine hedefte: Göçmenler evinin önüne bırakıldı

Kamala Harris, Joe Biden yönetiminin göçmen politikalarından memnun olmayanların hedefi olmaya devam ediyor. ABD'de otobüsler dolusu göçmen ikinci kez Başkan Yardımcısı'nın evinin önüne bırakıldı
Kamala Harris yine hedefte: Göçmenler evinin önüne bırakıldı

Geçen eylülde düzensiz göçmenlerle ilgili artan siyasi tartışmanın ortasında Teksas'tan gelen iki otobüs dolusu düzensiz göçmen, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in başkent Washington'daki konutunun hemen dışına bırakılmıştı. Benzer görütüler tekrar yaşandı. Dondurucu soğukların yaşandığı ve onlarca kişinin yaşamını yitirdiği ABD’de hafta sonu otobüsler dolusu göçmen, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Washington’daki evinin yakınlarına bırakıldı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda göçmenlerin Teksas'tan Harris'in yaşadığı Deniz Gözlemevi'ne getirildiği görüldü.

Eksi 10 derecede sokağa bırakıldılar

CNN International’ın bildirdiğine göre ise Washington'da sıcaklıkların eksi 10 dereceye düştüğü aşırı kış hava koşullarında bazı insanlar tişört ve şort gibi yetersiz giysiler giyiyordu. Göçmen Dayanışma Karşılıklı Yardım Ağı'ndan yapılan açıklamada, üç otobüs dolusu göçmenin bir kiliseye sığındığını ve onlara sıcak yiyecek ve giyecek sağladığı belirtildi.

Ağın gönüllülerinden biri olan Amy Fischer, "İlk otobüs geldiğinden beri bunu yapıyoruz. Washington, ister Noel Arifesi, ister dışarısı eksi 20 derece, ister dışarısı 90 derece olsun, insanları karşılamak için kollarını açmaya her zaman hazır bir şehir olarak kendini göstermeye devam ediyor" dedi.

'Paltoları yok, kıyafetleri yok ve donuyorlar'

Harris’in evine gelen göçmenlerin Abbott'un siyasi bir oyunu olduğuna inandığını söyleyen Fischer, "Söz konusu durum, Vali Abbott'un zulmünü gösteriyor. İnsanlar otobüslerden iniyor. Paltoları yok, bu tür havalar için kıyafetleri yok ve donuyorlar" ifadelerini kullandı.

Oklar cumhuriyetçileri gösteriyor

Otobüsleri kimin gönderdiği belli olmasa da Teksas Valisi Greg Abbott da dahil olmak üzere birçok Cumhuriyetçi vali, daha önce ABD Başkanı Joe Biden'ın göçmenlik politikalarını protesto etmek için Washington ve New York gibi Demokratların yönettiği bölgelere göçmen göndermişti.