05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.03.2024 17:10 | Son Güncelleme: 20.03.2024 17:10

Kate Middleton'ın tedavi gördüğü hastaneden açıklama geldi

Kate Middleton'ın ocak ayında karın ameliyatı olduğu Londra Kliniği'nden açıklama geldi. İddia edilen veri ihlallerine bakılırken "tüm uygun soruşturma, düzenleme ve disiplin adımlarının atılacağını" ifade edildi
Kate Middleton'ın tedavi gördüğü hastaneden açıklama geldi

Galler Prensesi Catherine'in bu yılın başlarında tedavi gördüğü hastane, hasta bilgilerine yönelik herhangi bir ihlalin soruşturulacağı açıklamasında bulundu.

London Clinic Genel Müdürü Al Russell olayla ilgili "Londra Kliniği'ndeki herkes hasta gizliliğine ilişkin bireysel, mesleki, etik ve yasal görevlerimizin son derece farkındadır. Her gün bize güvenen tüm hastalarımıza sunmayı hedeflediğimiz olağanüstü bakım ve gizlilikten büyük gurur duyuyoruz. Hasta bilgilerinin yönetimini izlemek için sistemlerimiz mevcuttur ve herhangi bir ihlal durumunda tüm uygun soruşturma, düzenleme ve disiplin adımları atılacaktır. Herhangi bir hastamızın ya da meslektaşımızın güvenini kasıtlı olarak ihlal edenlere hastanemizde yer yoktur" ifadelerini kullandı.

"Sonuçları ağır olur"

Radyoya konuşan Sağlık Bakanı Maria Caulfield "Anladığım kadarıyla polisten buna bakması istendi. Harekete geçip geçmemeleri onları ilgilendiren bir konu" dedi. Ayrıca hasta bilgilerine izinsiz erişimin kovuşturma veya para cezaları da dahil olmak üzere ağır sonuçları olduğunu dile getirdi.