26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.02.2022 10:13 | Son Güncelleme: 26.02.2022 10:23

Kiev'i terk etmesi teklif edilen Vladimir Zelenskiy: Hepimiz sahadayız, silah bırakmayacağız

ABD'nin yakalanmasını önlemek için Kiev'den çıkarmayı teklif ettiği Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, şehrin merkesinden paylaşımda bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı ülkeyi terk etmediğini ve Rusya'ya karşı savaşacaklarını ilan etti
Kiev'i terk etmesi teklif edilen Vladimir Zelenskiy: Hepimiz sahadayız, silah bırakmayacağız

Washington Post gazetesi; ABD hükümetinin, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e, Rusya tarafından yakalanması ya da kaçırılmasını önlemek için Kiev'den tahliye konusunda yardım teklif ettiğini açıkladı. Ancak Zelenskiy bu teklife reddederek, ülkesinin başında kalacağını ilan etti.

Kiev'den görüntü paylaştı

Dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada; Rusların 1 numaralı hedefinin kendisi, 2 numaralı hedefinin de ailesi olduğunu ancak ülkesini savunmak için görevinin başında olacağını açıklayan Zelenskiy, son olarak sosyal medyadan başkent Kiev'in merkezinde bulunduğuna dair görüntü paylaştı.

"Devletimize sahip çıkacağız"

Ülkesini terk ettiğine ilişkin bilgileri yalanlayan Zelenskiy, "Ben buradayım ve silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Çünkü silahımız hakikattir. Hakikatimiz de bu topraklar, ülke ve çocukların bizim olmasıdır. Tüm bunları koruyacağız" ifadelerini kullandı.