03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.12.2023 22:50 | Son Güncelleme: 26.12.2023 22:56

Kızıldeniz'de yeni saldırı: Husiler ve İsrail'den art arda açıklamalar

Husiler, Kızıldeniz'de bir ticari gemiyi ve İsrail'e ait askeri noktaları hedef aldığını duyurdu. İsrail'den de ülkenin güneyindeki Eilat kentine doğru ilerleyen bir İHA'ya müdahale edildiği açıklaması geldi
Kızıldeniz'de yeni saldırı: Husiler ve İsrail'den art arda açıklamalar

Yemen’deki Husiler, Kızıldeniz’de bir ticari gemiyi roketlerle hedef aldıklarını, İsrail’e ait askeri noktalara da insansız hava aracıyla saldırı düzenlediklerini duyurdu. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Kızıldeniz’de MSC UNITED isimli ticari gemiyi roketlerle hedef aldıklarını belirtti.

Geminin durumuna ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, mürettebatın Husiler tarafından açılan uyarı ateşini dikkate almaması üzerine geminin hedef alındığı kaydedildi. Ayrıca İsrail’in Kızıldeniz’in kuzeyindeki Akabe Körfezi kıyısında yer alan Eilat kenti ile işgal altındaki Filistin topraklarının diğer bölgelerindeki İsrail askeri mevkilerine insansız hava aracı ile saldırı düzenlendiği ifade edildi.

İsrail: İHA'ya müdahale edildi

İsrail ordusu da ülkenin güneyindeki Eilat kentine doğru ilerleyen bir düşman hedefine müdahale ettiğini duyurdu. İsrail ordusunun, X sosyal medya hesabından, savaş uçaklarının, bir insansız hava aracına (İHA) müdahale ettiği görüntüler yayımlandı.

İsrail ordu radyosu da İHA’nın İsrail’in güneyinde, Kızıldeniz’in kuzeyindeki Akabe Körfezi kıyısında yer alan Eilat kentine gönderildiğini duyurdu. İsrail ordusundan, söz konusu İHA’nın nereden ve kim tarafından gönderildiğine ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Kaynak: AA