24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.09.2022 23:55 | Son Güncelleme: 09.09.2022 01:04

Kraliçe 2. Elizabeth'in ardından İngiltere’nin milli marşı değişecek

İngiltere'nin en uzun tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2.Elizabeth'in ölümünün ardından gelecek günlerde ülkede birçok değişiklik yapılacak. Bunlardan biri de milli marştaki "Tarın Kraliçeyi korusun" cümlesi olacak
Kraliçe 2. Elizabeth'in ardından İngiltere’nin milli marşı değişecek

Kraliçe 2.Elizabeth’in ölümünün ardından yeni hükümdar Kral 3.Charles için önümüzdeki haftalarda İngiltere’de çok sayıda küçük değişiklik gerçekleşecek. 

Örneğin kraliçenin portresinin yer aldığı paralar ve posta pulları yeniden tasarlanacak veya Birleşik Krallık genelinde polis karakollarının dışında dalgalanan bayraklara kadar EIIR (Elizabeth II Regina / Kraliçe II. Elizabeth) sembölü ile süslenmiş binlerce bayrağın değiştirilmesi gerekecek. 

"Tanrı kraliçeyi korusun"

1952’den bu yana İngiliz sporseverler, maçlardan önce söyledikleri marşta bir kelimeyi değiştirmek zorunda kalacak. Artık saygılarını sunacakları yeni bir kralları olduğu için “Tanrı kraliçeyi korusun” kısmı değiştirilecek. Birçok İngiliz Milletler Topluluğu ülkesi tarafından kraliyet marşı olarak da kullanılan İngiliz milli marşı kanunda yazılı değil. Bu nedenle sözleri kolaylıkla değiştirilebilir. 

Charles’ın tahta geçişinin ardından halkın bu değişikliği hemen benimseyip benimsemeyeceği bilinmese de muhtemelen bunun cevabı İngiliz futbol takımının 23 Eylül’de İtalya ile olan karşılaşmasında belli olacak. O maçta ne olursa olsun, sporseverlerin yeni kelimeleri ilk kez söylemeleri için oldukça sembolik bir an olacak.

Birçok Britanyalı’ya, insanların Elizabeth'in babası 4. George için "God Save the King" şarkısını söylediği eski kayıtlar tuhaf geliyor. Yeni marş heyecan verici bir geleceğin işareti olmaktan ziyade başka bir dönemin kalıntısı.