11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.07.2022 11:20 | Son Güncelleme: 18.07.2022 13:04

Meteoroloji'den kırmızı uyarı: İngiltere'de sıcaklık rekoru bekleniyor

İngiltere'de sıcak hava dalgasına ilişkin kırmızı kodlu uyarı yayınlandı. Bugün ve yarın sıcaklıkların 41 dereceye kadar çıkabileceği belirtildi
Meteoroloji'den kırmızı uyarı: İngiltere'de sıcaklık rekoru bekleniyor

Birleşik Krallık’ta Met Office, Pazartesi ve Salı günleri Londra ve güneydoğudan York ve Manchester'a kadar ülkenin birçok kısmında yaşanan sıcak hava dalgasına karşı kırmızı uyarı yayınladı.  Birleşik Krallık'taki şimdiye kadar görülen en yüksek sıcaklık 2019’da Cambridge’te 38 derece olarak ölçüldü. 

İngiltere'nin geri kalanında, Galler'in tamamında ve İskoçya'nın bazı bölgelerinde yayınlanan uyarılarla birlikte Birleşik Krallık genelinde de yüksek sıcaklıklar bekleniyor. Londra’nın bugün Batı Sahra ve Karayipler'in üzerine çıkan sıcaklıklarla dünyanın en sıcak yerlerinden bir olması bekleniyor.  Başkentin Batı Sahra'da Dakhla'dan (24C), Bahamalar'da Nassau'dan (32C), Jamaika'da Kingston'dan (33C), İspanya'da Malaga'dan (28C) ve Yunanistan'da Atina'dan (35C) daha sıcak olacağı tahmin ediliyor. 

Sıcak hava dalgası salı günü de devam edecek. Gece sıcaklıklarının 20 derece üstünde olacağı olacağı tahmin edilirken çarşamba günü havanın soğuyacağı öngörülüyor. Met Office, sistemin geçen yıl tanıtılmasından bu yana ilk kez kırmızı bir uyarı yayınladı. Kırmızı uyarı, hava durumunun günlük hayatı önemli derecede etkileyebileceği anlamına geliyor.  

Sıcak hava dalgası nedeniyle ülkede bazı okullar eğitime ara vermeyi planlıyor. Ancak hükümet onların açık kalması için hazırlanan bir kılavuz yayınladı.

(Kaynak: BBC)