08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.07.2024 10:46 | Son Güncelleme: 24.07.2024 10:53

Musk, Trump'a 45 milyon dolar bağış iddiasını yalanladı: Daha düşük seviyede bağışlar yapıyorum

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk verdiği bir röportajda Donald Trump'ın seçim kampanyası için aylık 45 milyon dolar bağış yaptığı iddialarını yalanladı. Musk, daha düşük seviyelerde bağışlar gerçekleştirdiğini söyledi
Musk, Trump'a 45 milyon dolar bağış iddiasını yalanladı: Daha düşük seviyede bağışlar yapıyorum

Tesla CEO'su Elon Musk, geçen hafta ortaya çıkan ve Trump'ın seçilmesini sağlamaya odaklanan bir süper Pac'e (siyasi eylem komitesi) ayda 45 milyon dolar bağış yapmayı planladığı yönündeki haberleri yalanladı. Jordan Peterson'ın programına katılan Musk, söz konusu iddianın kesinlikle doğru olmadığını belirterek "Trump'a ayda 45 milyon dolar bağış yapmıyorum” dedi.

Ünlü milyarder, “Yaptığım şey, bir Pac ya da Super Pac ya da adına ne derseniz deyin, yaratmış olmamdır. Adı da America Pac" diye konuştu. Siyasi Eylem Komitelerinin kısaltması olan Pac'ler, bağışçıların sınırsız miktarda para verebildiği bağımsız siyasi kuruluşlardır. ABD'de bireylere veya süper Pac olmayan kuruluşlara yapılan bağışlar sınırlandırılmıştır. 

Peterson röportajının ardından Musk, X'te röportajdan bir klibe “Evet” diye yanıt verdi ve haberlere atıfta bulunan başka bir paylaşımda da de “Evet, bu çok saçma. America PAC'e bazı bağışlar yapıyorum, ancak çok daha düşük bir seviyede ve Pac'nin temel değerleri meritokrasi ve bireysel özgürlüğü desteklemek. Cumhuriyetçiler çoğunlukla, ama tamamen değil, liyakat ve özgürlükten yana" diye yazdı. Bu yalanlama, Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilerek, ağustos ayında Demokratların adaylığını ilan etmek için yeterli delegeye sahip olan başkan yardımcısı Kamala Harris'i desteklemesinden günler sonra geldi. 

Ayrıca salı günü New York Times, Super Pac'in Florida Valisi Ron DeSantis'in başkanlık kampanyasının eski yardımcıları tarafından yönetildiğini yazdı. Times'ın haberine göre America Pac, aralarında Peter Thiel ile birlikte Palantir yazılım şirketini kuran Joe Lonsdale ve Trump'ın yeni başkan yardımcısı olarak seçtiği Ohio senatörü JD Vance'in önemli bir siyasi bağışçısı da olmak üzere Musk'ın teknoloji dünyasındaki bazı dost ve müttefikleri tarafından destekleniyor. Wall Street Journal'ın haberine göre Joe Biden'a düzenleme yoluyla kripto paraya savaş açtığı için saldıran kripto para girişimcileri Winklevoss ikizlerinin de bu komiteye katkıda bulundukları bildirildi. Haziran ayında Trump'ı “Bitcoin yanlısı, kripto yanlısı, iş dünyası yanlısı” olarak selamladılar.

Trump teşekkür etmişti

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump Musk'ın ayda 45 milyon dolar bağışladığı haberlerinin çıkmasının ardından, haberleri gerçek zannederek bir mitingde "Bana bunu yaptığını söylemedi bile" diyerek teşekkür etmişti.