27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.11.2022 10:49 | Son Güncelleme: 08.11.2022 11:11

Nancy Pelosi kocasına yapılan saldırının lider olarak kalıp kalmayacağını etkileyeceğini söyledi

Eşi Paul Pelosi'nin geçen ay evinde uğradığı saldırından sonra Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin lider olarak kalıp kalmama konusunda çekinceleri var. Pelosi ara seçim sonuçlarına saygı duyacağını söyledi
Nancy Pelosi kocasına yapılan saldırının lider olarak kalıp kalmayacağını etkileyeceğini söyledi

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, kocasının San Francisco'daki evlerinde uğradığı saldırının seçimlerden sonra Temsilciler Meclisi Demokratları'nın lideri olarak kalıp kalmama kararını etkileyeceğini söyledi.

İstifa etmesi bekleniyor

Eşi Paul Pelosi'nin geçen ay evine zorla girilerek saldırıya uğramasından bu yana CNN'e verdiği ilk röportajda Pelosi, "Son bir iki hafta içinde yaşananlar kararımı etkileyecek" dedi. Pelosi (D., Kaliforniya) yirmi yıldır Kongre'de Demokratlara liderlik ediyor ve meslektaşlarının çoğu bu seçimden sonra istifa etmesini bekliyor. Nancy Pelosi, Demokratların bugün gerçekleşecek seçimleri kazanma şansı konusunda iyimser hissettiğini ancak bunun sadece katılıma bağlı olduğunu söyledi.

Bugün ara seçimlerde Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçiler'in çoğunluğu kazanması bekleniyor. Bunun için sadece net beş sandalye kazanmaları gerekiyor. Pelosi, sonuç ne olursa olsun seçim sonuçlarına saygı duyacağını sözlerine ekledi.