08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.11.2023 11:40 | Son Güncelleme: 13.11.2023 14:08

Netanyahu’dan ‘Pearl Harbor’ benzetmesi

İsrail Başbakanı Netanyahu katıldığı bir televizyon programında 7 Ekim saldırılarına dair başarısızlık eleştirilerini reddetti. Savaş sonrası soruları cevaplamak için yeterli zaman olacağını belirten Netanyahu, "Franklin Roosevelt'e Pearl Harbor'dan sonra soru soran oldu mu?" yanıtını verdi
Netanyahu’dan ‘Pearl Harbor’ benzetmesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'deki Hamas saldırısının istihbarat ve askeri başarısızlıklarından dolayı sorumluluğu kabul etmeyi reddetti. CNN'in State of the Union programında kendisini, şok edici çok sayıda can kaybının yaşandığı zamanlarda Amerikan başkanlarına benzeten Netanyahu, "Franklin Roosevelt'e Pearl Harbor'dan sonra soru soran oldu mu? George W. Bush'a 11 Eylül'den sonra soru soran oldu mu? Şimdi ülkeyi sadece bir amaç için bir araya getirmeliyiz" dedi.

"Gerekli tüm soruları cevaplayacağım"

Netanyahu, "Birlik hükümeti kurduk, ülke hiç olmadığı kadar bütünleşmiş durumda" diyerek, son bir aydaki olaylardan sonra İsrail'i yönetmeye uygun olmadığını düşünen İsraillilerin çoğunluğunu göz ardı etti ve ekledi: Sorumluluk da dahil olmak üzere gerekli tüm soruları cevaplayacağım, savaştan sonra bunun için yeterli zaman olacak, şimdi operasyona odaklanalım. Bu benim sorumluluğum.