18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.11.2023 15:24 | Son Güncelleme: 17.11.2023 16:10

Netanyahu'nun Dış ilişkiler Başdanışmanı Regev: Gazze'deki çocukları kimin öldürdüğü belli değil

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Dış İlişkiler ve Uluslararası İletişim Başdanışmanı Mark Regev, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden binlerce Gazzeli çocuğu kimin öldürdüğünün belli olmadığını öne sürdü
Netanyahu'nun Dış ilişkiler Başdanışmanı Regev: Gazze'deki çocukları kimin öldürdüğü belli değil

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Dış İlişkiler ve Uluslararası İletişim Başdanışmanı Mark Regev, MSNBC televizyonunda Mehdi Hasan'ın canlı yayında sorularını yanıtladı. İsrailli danışmanın Hamas'ın sivil ölümlere ilişkin rakamlarına güvenilmemesi gerektiğini savunması üzerine Hasan, "Kendi gözlerimle enkazdan çıkarılan birçok çocuk cesedi gördüm" dedi. Regev ise "Bunlar Hamas'ın görmenizi istediği fotoğraflar" diye konuştu.

Hasan'ın, "Gazze'de çocukları öldürdüğünüzü kabul ediyor musunuz? Yoksa inkar mı ediyorsunuz?" sorusuna Regev, "Hayır, kabul etmiyorum" yanıtını verdi. Regev, İsrail'in saldırılarında ölen Gazzeli çocukları kimin öldürdüğünün belli olmadığını öne sürerek, "Her şeyden önce, bu insanların, bu çocukların nasıl öldüğünü bilmiyorsunuz" ifadesini kullandı.

"Herkes hata yapabilir"

Hasan ise "Hamas'ın söylediği her şeye körü körüne inanmamamız gerektiği konusuna katılıyorum ama sizin hükümetinizin söylediklerine neden inanalım?" ifadesini kullanarak, Şifa Hastanesi'nin karargah olarak kullanıldığı iddialarına ilişkin sunulan sözde kanıtların yalan çıktığına değindi. Regev ise buna sadece, "Herkes hata yapabilir" demekle yetindi.