18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 18.04.2022 10:11 | Son Güncelleme: 18.04.2022 10:17

New York'ta Türk gence ırkçı saldırı

New York'ta nefret suçu kameralara yansıdı. NYPD, ''Türklerden nefret ediyorum'' diyerek 24 yaşındaki genci bıçaklayan saldırganı yakalamak için görüntüleri paylaştı
New York'ta Türk gence ırkçı saldırı

New York Polis Departmanı'nın (NYPD) Twitter hesabından, saldırının Manhattan'da 9. cadde ile 44. sokakta 15 Nisan'da meydana geldiği bilgisi ve saldırganın görüntüsü paylaşıldı. Polis, daha sonra kimliği belirsiz bir kişinin Türkiye karşıtı sözler söyleyerek, 24 yaşındaki bir erkeği göğsünden bıçakladığı açıklaması yaptı.

''Türklerden nefret ediyorum''

Saldırıya uğrayan ve hastaneye kaldırılan kişinin kimliği açıklanmazken, Daily News web sitesinde yer alan habere göre, polis kaynakları şüphelinin eylemini gerçekleştirmeden önce, 24 yaşındaki gence Türk olup olmadığını sorduğunu ve sonra ''Türklerden nefret ediyorum'' diyerek saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

3 bin 500 dolara kadar ödül

Yerel medyada yayımlanan bir videoda ise saldırıya uğrayan kişi için ''Türk olduğu için bıçaklandı'' bilgisi yer aldı. Şüpheli hakkında bilgi verecek kişilere 3 bin 500 dolara kadar ödül verileceğini açıklayan NYPD, saldırıya ilişkin nefret suçu soruşturması başlattı.