29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 13.03.2022 15:53 | Son Güncelleme: 14.03.2022 14:15

NYT'den öldürülen muhabirle ilgili açıklama: Renaud için çok üzgünüz ancak bizim için Ukrayna'da değildi

Kiev emniyeti, The New York Times eski muhabiri Brent Renaud'un hayatını kaybettiğini açıkladı. NYT yardımcı yönetici editörü Levy ise, "Bize çok emek vermişti, derin üzüntü içindeyiz. En son 2015 yılında katkı sağlamıştı ve Ukrayna’da The New York Times tarafından görevlendirilmemişti" dedi
NYT'den öldürülen muhabirle ilgili açıklama: Renaud için çok üzgünüz ancak bizim için Ukrayna'da değildi

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Kiev emniyeti bir gazetecinin öldürüldüğü bilgisini paylaştı. Kiev polis şefi Andriy Nebitov'un yaptığı açıklamaya göre, daha önce The New York Times için çalışmış muhabir Brent Renaud hayatını kaybetti. Renaud'un meslektaşı olduğu düşünülen başka bir gazetecinin de saldırıda yaralandığı bildirildi.

Nebitov, "Bugün Irpin'de 51 yaşındaki dünyaca ünlü bir muhabir vuruldu. Bir gazeteci daha yaralandı. Şimdi kurbanı savaş alanından çıkarmaya çalışıyorlar. Gazetecilik mesleği elbette bir risk ama ABD vatandaşı Brent Renaud, saldırganın zalimliğini ve acımasızlığını öne çıkarmaya çalışmak için hayatını kaybetti” dedi.

"Bizim için Kiev'de değildi"

Gelen ilk bilgiler öldürülen Brent Renaud'un The New York Times için Ukrayna'da olduğu yönündeydi. Ancak NYT'nin yardımcı yönetici editörü Cliff Levy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla konuya açıklık getirdi. 

"Brent Renaud’un ölümünü duymaktan derin bir hüzün yaşıyoruz. Brent yıllar boyunca New York Times’a katkı sağlamış, yetenekli bir fotoğrafçı ve film yapımcısıydı" diyen Levy, öldürülen gazeteci Renaud'un en son 2015 yılında kendileri için çalıştığını belirtti: 

"New York Times’a sen en son 2015 yılında katkı sağlamıştı ve Ukrayna’da New York Times Times tarafından görevlendirilmemişti. İlk gelen bilgilerde The Times için çalıştığının belirtilmesinin sebebi, öldürüldüğü sırada yıllar önce farklı bir işte ona verilen Times basın kartını takıyor olmasıydı."

Brent Renaud, çatışma bölgelerinden insan hikayelerini haberleştirmesiyle tanınan, Peabody, iki Columbia DuPont, iki Overseas Press Club Awards ve Edward R. Murrow ödülleri sahibiydi. Renaud, Irak ve Afganistan Savaşları, Haiti depremi, Mısır ve Libya’daki politik kargaşalar, Mosul çatışmaları, Meksika’da kartel şiddeti, Merkez Amerika’daki gençlerin mülteci krizi, Afrika’daki radikalizm gibi konularda haber yaptı.