18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2024 23:28 | Son Güncelleme: 21.07.2024 23:48

Obama’dan kritik açıklama: Kamala’ya destek vermedi

Joe Biden adaylıktan çekilirken Kamala Harris'e desteğini açıkladı ancak Demokrat Parti’de hala sözü çok geçen eski Başkan Barack Obama adeta farklı yönde hareket edeceğini ilan etti. Obama Demokratlar'ın 'olağanüstü bir aday' seçeceğini söyledi.
Fotoğraf: Chip Somodevilla/Getty Images
Fotoğraf: Chip Somodevilla/Getty Images

Amerikan basınına göre  ülkenin ilk siyah başkanı olan Obama, Demokratlar arasında en saygın liderlerden biri olmaya devam ediyor ve Harris'i desteklememesi Biden'ın işaret ettiği başkan yardımcısının adaylığına zarar verebilir hatta dolaylı olarak yeni adayların ortaya çıkmasını teşvik edebilir. Nitekim Obama, Başkan Biden'ın parti adaylığından çekilmesi üzerine yaptığı ilk açıklamada Demokratların en iyi adayı seçeceğini söyleyerek Kamala Harris'i desteklemedi.

"Keşfedilmemiş sularda geziniyor olacağız"

62 yaşındaki Obama, “Önümüzdeki günlerde keşfedilmemiş sularda geziniyor olacağız. Ancak partimizin liderlerinin olağanüstü bir adayın ortaya çıkacağı bir süreç yaratabileceklerine dair olağanüstü bir güvenim var” ifadesini kullandı. Obama şöyle devam etti:

  • Joe Biden'ın herkese fırsat sağlayan cömert, müreffeh ve birleşmiş bir Amerika vizyonunun Ağustos ayındaki Demokratik Kongre'de tam anlamıyla sergileneceğine inanıyorum.
  • Ve her birimizin bu umut ve ilerleme mesajını Kasım ayına ve ötesine taşımaya hazır olmasını bekliyorum.
  • Şimdilik, Michelle ve ben Joe ve Jill'e bu tehlikeli zamanlarda bize bu kadar ustalıkla ve cesaretle liderlik ettikleri ve bu ülkenin üzerine kurulduğu özgürlük ve eşitlik ideallerine bağlılıkları için sevgi ve şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz.