27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.09.2023 21:47 | Son Güncelleme: 16.09.2023 21:54

Öz kızını ısrarla takip eden anneye hapis

Güney Kore yargısı ilginç bir karara imza attı. Mahkeme öz kızına yönelik önce mesajla ardından fiziksel olarak ısrarlı takipte bulunan bir anneye hapis cezası verdi
Öz kızını ısrarla takip eden anneye hapis

Güney Kore’de öz kızını ısrarla takip eden anne, iki yıl gözetim cezasının dışında altı ay hapis cezasına çarptırıldı. 50’li yaşlarında olan kadının çocuğuna yönelik tacizi Aralık 2021 Mayıs 2022 arasında gerçekleşti. Güney Kore’nin Daejeon kenti bölge mahkemesine göre; anne, kızına 306 kısa mesaj gönderdi ve onu 111 kez aradı.

The Korean Herald gazetesinin haberine göre; başlangıçta mesajlar İncil okuma tavsiyesi, kızının evde olup olmadığını sorgulama gibi yaygın talepler içeriyordu. Fakat kız yanıt vermekten sakındıkça mesajların tonu kızının cinsel davranışına ilişkin aşağılayıcı yorumlar da dahil olmak üzere sözlü istismara dönüştü. 

Takip fiziksel boyuta varınca...

Yerel medyaya yansıyan haberlerde kızın da annesinin de ismi verilmedi. Mahkemede kadının ısrarlı takibi fiziksel boyuta vardığı da konuşuldu. İddiaya göre; kadın, belirli zaman aralıklarıyla kızının konutuna sekiz izinsiz ziyaret gerçekleştirdi. Ara sıra kızının evine gizlice girdiği bile oldu. Polisin geçen haziran ayında çıkardığı tedbir kararının ardından bile kadın altı kez kızının evine izinsiz girdi.

Ceza olarak 40 saat eğitim şartı 

Annenin eylemlerinin ne kasıtlı ne de önceden tasarlanmış olduğuna yönelik savunmasını reddeden mahkeme, hapis cezasının yanı sıra 40 saat ısrarlı takip karşıtı zorunlu eğitim almasına hükmetti. Güney Kore yasalarına göre; ısrarlı takipten suçlu bulunan bir kişi 30 milyon won’a (yaklaşık 610 bin Türk lirası) kadar para ya da 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.