28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 14.02.2022 10:42 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

Platformlardan 14 Şubat'a özel en güzel aşk hikayeleri

Platformlardan 14 Şubat'a özel en güzel aşk hikayeleri

14 Şubat Sevgililer Günü geldi çattı. Hala program yapmayan ve bugünü evde geçirmeyi düşünen çiftler için Netflix, BluTV ve beIn Connect'ten en iyi aşk filmlerini derledik...

Kitap uyarlamalarından, dünyanın dört bir tarafına aşk hikayeleri… İşte Netflix’in aşk filmleri

Love Hard: Aşk hikayeleri bazen tersten gider. Bir flört uygulamasında tanıştığı erkeğin peşinden ülkenin öbür ucuna gider ve onun sahte bir profil yarattığını öğrenirsin. Ama gittiğin yerde bambaşka biriyle tanışır ve aşkı yakalarsın. Sahte profil kısmı değil ama hikayenin geri kalanı ancak filmlerde olur. İyi anlatılırsa da bize Natalie’nin hikayesini izlemek kalır. Anonymously Yours: ABD ile başladık, Meksika’dan bir ergen aşkıyla devam ediyoruz. Asosyal olarak bilinen iki lise öğrencisi; yanlışlıkla atılan bir mesajla sanal bir arkadaşlığa başlar. Birbirlerini hiç görmeyen ikili bu arada bilmeden gerçek hayatta da tanışır ve yakınlaşmaya başlar. Bir miktar romantik, bir miktar komik ve kesinlikle çok eğlenceli. A Perfect Fit: Bırak kalbin seni mutlu sona götürsün. Bu kez aşk hikayemiz için Endonezya’ya gidiyoruz. Ünlü bir moda blogunun yazarı Saski; Bali’de -elbette türlü komik aksilikle- tanıştığı ayakkabı tamircisi Rio ile hayata bakış açısını değiştiriyor. Bir yandan aşk, bir yandan sorguladığı nişanlısı… Bir romantik filmden beklediğiniz her şeyi veriyor. The Last Letter From Your Lover: Bu defa lokasyonumuz bir kitabın sayfaları. Ya da bir mektubun… 1965’te yazılmış aşk mektuplarını bulan bir gazeteci, bunları araştırıp büyük bir aşk hikayesini öğreniyor. Kendisi de bu yolculuk sırasında aşık olmayı unutmuyor. Aynı isimli romandan uyarlanan filmin kadrosunda Felicity Jones da yer alıyor. Geçen Yaz: Türkiye’den bir yapımla bitirelim. Doksanlarda bir sahil kasabasında ergenler arasındaki hayal kırıklıklarını konu alan Geçen Yaz, yayınlandığı günlerde çok ilgi çekmişti. Başroldeki Fatih Şahin’in ergen platonik aşık Deniz rolüyle parladığı film; cep telefonsuz son nesli anlatmasıyla ve sıcağıyla şu kış günlerinde çok iyi gelebilir.

BluTV’ye son bir yılda eklenen aşk filmlerinden beş tanesi karşınızda

Hayatımın Kadınısın: Unutulmaz aşk hikayeleri anlatan Uğur Yücel’in en az konuşulan filminin aşk filmi olması ilginç. Seksenlerin fırtına assolisti, güzelliğiyle dillere pelesenk olmuş Asuman ile yıllar sonra tanıştığı eski hayranı Tophaneli Tayfur’un aşkı tekrar tekrar izlenebilir oysaki. Üstelik Uğur Yücel’in Türkan Şoray’a eşlik ettiğini de düşününce. Çok Uzak Fazla Yakın: Burcu Biricik ve Özgün Çoban’ın başrollerini paylaştığı 2016 yapımı film dizilerden tanıdığımız Türkan Derya’nın ilk uzun metrajıydı. Üniversitede tanışan Aslı ve Cem’in tutkulu, fırtınalı, bayağı da bölük pörçük devam eden aşk hikayesini izlemek ilginç. Bir miktar Love Me If You Dare tadı da veren film, uzun bir zaman aralığında geçiyor. Gitmek: Benim Marlon ve Brandom: 2008’den unutulmuş bir film. Cengiz Bozkurt’un da kadrosunda bulunduğu Gitmek: Benim Marlon ve Brandom’un yönetmeni Hüseyin Karabey daha sonra da siyasi birçok anlatıyı filmleştirdi. Bunların ilki olan filmde Batılı bir kızın, sette tanışıp aşık olduğu adamın peşinden yollara düşmesinin hikayesini anlatıyor Karabey. Les Enfants du Siecle: Paris’te 19’uncu yüzyılın ortaları devrim ve romantizm en büyük gündemlerdi. Takma ismiyle bilinen bir kadın yazar ve serseri ruhlu bir şair, mesleki dayanışmalarını tutkulu bir aşk hikayesine dönüştürür. Diane Kurys’un filmi 1999’dan beri aşk hikayelerini erotik anlatmak isteyenler için örnek alınmaya devam ediyor. Mon Roi: Bir aşkta olmaması gerekenleri de gösteren aşk hikayeleri canımız. İlişkileri evlilikle sonuçlanan Tony ve Georgio’nun sonra yaşadıkları hem romantik hem de üzücü. Prensi olarak gördüğü eşinde o güne kadar fark etmediklerini gören bir kadının hikayesini izlemek isterseniz kaçırmayın.

beIN Connect platformundaki aşk hikayelerinden de seçimlerimizi yaptık

Me Before You: beIN Connect platformuna yeni eklenen film vizyona girdiği 2016’dan beri Instagram’ın en sevdiği içeriklerden biri. Game of Thrones’un kraliçesi Emilia Clarke’ın başrolü paylaştığı Sam Claflin’le uyumu gerçekten harika. Boyundan aşağısı felçli bir adama aşık olan kadının hikayesi de oldukça romantik. Supernova: Yaşı ilerlemiş insanların aşk hikayeleri iyi anlatıldığında bayılıyoruz. İlişkilerinde 20 yılı bitiren Sam ve Tusker’ın hikayesi de iyi anlatılanlar arasında. Birine demans teşhisi konulduğunda beraber geçirdikleri zamanın kıymetini anlayan çiftin karavanla İngiltere’de dolaşmasını izliyoruz. Başrollerdeki Colin Firth ve Stanley Tucci’yi izlemekse büyük zevk. Scenes From a Marriage: Yıllarca kargaşa içinde devam eden bir evlilikten boşanmaya giden bir süreç; aşktan nefrete birçok duygu… Başrollerde Jessica Chastain ve Oscar Isaac’in olduğu dizinin yönetmeni The Affair’ın de yaratıcısı Hagai Levi. Ingmar Bergman’ın 1973’te yaptığı ünlü diziden uyarlanan dizi yalnızca beş bölüm, bir tatil gününde bitirebilirsiniz. The Nest: Hazır havalar kapalı, tam bugünlere yakışacak bir film arıyorsanız. Rory ve Allison’ın iyi görünen evliliklerinin Amerika’dan İngiltere’ye taşınmasını konu alan film o kasveti yaşatıyor. Allison’ın kocasının farklı özelliklerini fark etmesiyle başlayan kafa karışıklığını izlemek keyifli. Elbette Jude Law ve Carrie Coon’u izlemek de öyle. Palm Springs: Mahsur kaldıkları bir düğünü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan ikilinin komik hikayesi... Groundhog Day esintileri taşımakla kalmayan, ünlü filme saygı duruşunda da bulunan filmin başrollerinde Andy Samberg ve Christin Milioti yer alıyor. Bonus olarak da J.K. Simmons var.
Derleyen: Mehmet Dinler