20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 24.08.2023 09:38 | Son Güncelleme: 24.08.2023 11:17

Prigojin'in ölümü dünya basınında: Bu Putin'in korkunç intikamı mıydı?

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in içinde olduğu uçak dün akşam düştü. Tüm dünyada bu kazanın Rusya lideri Vladimir Putin'in intikamı olduğu konuşuluyor. İşte iki ay önce Rusya'da bir isyan düzenleyen Prigojin'in ölümüne dair dünya basınında yer alan başlıklar
Prigojin'in ölümü dünya basınında: Bu Putin'in korkunç intikamı mıydı? - Resim: 3

The i gazetesinde yer alan haberde Wagner şefinin Haziran ayında Rus silahlı kuvvetlerine karşı başlattığı başarısız bir isyandan 60 gün sonra öldürüldüğü vurgulanıyor. Ön sayfada ise özel jetin yandığını gösteren bir fotoğraf yer alıyor.

Prigojin'in ölümü dünya basınında: Bu Putin'in korkunç intikamı mıydı? - Resim: 4

The Guardian kaza alanından yükselen dumanların fotoğrafını kullandı. Gazete, uçağın düşme nedeninin henüz netlik kazanmadığını ancak Prigojin liderliğindeki başarısız isyanın Rus devletine ona karşı harekete geçmek için yeterli neden vereceğini belirtti. Gazete, Wagner grubuyla bağlantılı medya kanallarının uçağı bir Rus hava savunma füzesinin düşürdüğünü öne sürdüğünü de ekledi. 

Prigojin'in ölümü dünya basınında: Bu Putin'in korkunç intikamı mıydı? - Resim: 5

Daily Star'ın başlığı: Ne kötü şans. Gazete Prigojin'in ölümüne kimsenin şaşırmadığını ve onun da korkunç kazalarda ölen düzinelerce Putin düşmanına katıldığını yazdı.

Prigojin'in ölümü dünya basınında: Bu Putin'in korkunç intikamı mıydı? - Resim: 6

Daily Express de kaza mahallinin bir fotoğrafını yayınladı. Prigojin'in nihai bedeli ödemiş gibi göründüğünü yazdı.