08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.04.2024 16:19 | Son Güncelleme: 08.04.2024 16:25

Putin terör saldırısını lehine çevirdi: Askere katılanların sayısı arttı

Rusya terör saldırısının sorumluluğunu Ukrayna'ya atmaya devam ediyor. Kremlin, terör saldırısının ardından binlerce kişinin Ukrayna'da savaşmak için kaydolduğunu iddia etti
Putin terör saldırısını lehine çevirdi: Askere katılanların sayısı arttı

Kremlin, Crocus City Hall terör saldırısının sorumluluğunu Ukrayna'ya yıkma çabalarına hız verirken, olayı silahlı kuvvetlerine asker alımını arttırmak için kullanıyor. Geçen ay düzenlenen ve 140'tan fazla kişinin ölümüne neden olan saldırıyı terör örgütü DEAŞ-H üstlenmiş olsa da Kremlin, faillerin Ukrayna ve Batılı müttefikleriyle bağlantıları olduğu konusunda ısrar ediyor. Suçu başka hedeflere atma çabası güçlü adam imajını korumaya çalışan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için hayati önem taşıyor. Zira Putin, ABD'nin Moskova'da bir terör saldırısı olacağı konusundaki uyarılarını gözardı etmişti.

Rus devlet medyası, Moskova'nın saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği dört Tacik saldırganın sorgu görüntülerini yayınladı. Videoda saldırganlar kameraya bakarak Kiev'e kaçmaya çalıştıklarını, orada bir adamın saldırı için kendilerine birer milyon ruble vaat ettiğini iddia ediyor. Rusya devlet televizyonu dört adamın telefonlarında Ukrayna bayrakları olduğunu söyledi.

16 bin kişi askere katıldı

Rusya Savunma Bakanlığı geçen hafta terör saldırısının ardından askere katılımların arttığını bildirdi. Açıklamada "Geçtiğimiz 10 gün içinde yaklaşık 16 bin vatandaş özel askeri operasyona katılmak üzere sözleşme imzaladı. Adayların çoğunluğu askere katılmalarının nedeni olarak 22 Mart 2024 tarihinde Moskova bölgesinde meydana gelen trajedide hayatını kaybedenlerin intikamını almak istediklerini söyledi" denildi.

Politico'ya konuşan askeri istihbarat sözcüsü Andriy Yusov, Rusya'nın saldırıyı Ukraynalılara karşı nefret yaymak ve asker sayısını artırmak için kullandığını söyledi. Terör saldırısıyla Kiev'in bağlantılı olmadığını dile getirdi.