23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.04.2022 11:39 | Son Güncelleme: 17.04.2022 12:04

Putin'den Musk'ın SpaceX için vur emri

Rusya Güvenlik Konseyi başkan yardımcısı Dmitry Medvedev; Putin'in, Rus Hava Kuvvetleri'ne Elon Musk'ın Starlink uydusunu (SpaceX) imha etme emri verdiğini söyledi
Putin'den Musk'ın SpaceX için vur emri

Moskova kruvazörü, Odessa’dan atılan Ukrayna füzeleri ile kıyıdan 200 km açıkta batırıldı. Elon Musk’un Starlink uydusunun, güdümlü füzeler için gerekli olan işaretlemeyi sağladığı öne sürüldü. İlk kez The Times'ın gündeme geirdiği iddai üzerine İngiliz medyası, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Rus Hava Kuvvetleri’ne, ABD’li milyarder Elon Musk’ın Starlink uydusunu (SpaceX) imha etme emri verdiğini öne sürdü.

Medvedev’in ofisinden yalanlama geldi

Daily Express'in haberine göre; uzayda 'Yıldız Savaşları’nı başlatacak açıklama eski Devlet Başkanı ve halen Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev’den geldi. Medvedev’in, “Filomuzun amiral gemisi Moskova kruvazörüne yapılan ateşin yönlendirilmesi ve koordinatlarının Starlink uydusu ile gerçekleştirildiğini biliyoruz” dediği belirtildi. Haber büyük yankı uyandırınca Medvedev’in ofisi “Henüz bunu yapmak için çok erken” diyerek iddiaları yalanladı.

Putin'e meydan okumuştu

Son günlerde Twitter'dan aldığı hisselerde gündemde olan Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in kurucusu Elon Musk, savaşın ilk günlerinde uydu interneti sistemi projesi Starlink'i Ukrayna'da kullanıma açtığını duyurdu. Aynı günlerde Musk'ın sosyal medyadan; Putin'i etiketleyerek yaptığı "Putin'e tek tek dövüş için meydan okuyorum. Bahisler Ukrayna için" paylaşım uzun üzere gündemde kaldı.