24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.08.2022 08:50 | Son Güncelleme: 21.08.2022 10:37

Putin'in yakın dostu Alexander Dugin'in kızı içinde bulunduğu aracın patlaması sonucu öldü

Rusya'da Putin ile yakınlığıyla tanınan siyaset bilimci Alexander Dugin'in kızı Darya Dugina, seyahat ettiği aracın patlamasıyla hayatını kaybetti. Dugin'in kızıyla seyahat etmekten son anda vazgeçtiği öğrenildi
Putin'in yakın dostu Alexander Dugin'in kızı içinde bulunduğu aracın patlaması sonucu öldü

Rusya’nın tanınmış siyaset uzmanı Alexander Dugin’in kızı Darya Dugina’nın, içinde bulunduğu aracın infilak etmesi nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. 

Rus basınında yer alan haberlerde, Darya Dugina’nın bulunduğu aracın Moskova’nın Odintsova bölgesinde patladığı belirtildi. Dugina’nın patlamada yaşamını yitirdiği ifade edilen haberlerde, Alexander Dugin’in olay yerine gittiği kaydedildi. 

Aynı arabada seyahat edeceklerdi

Saldırının asıl hedefinin "Putin'in beyni" olarak bilinen Rus filozof Dugin'in olabileceği düşünülüyor. Rus medya kuruluşu 112'ye göre baba kız, Dugin son dakikada kızından ayrı seyahat etmeye karar vermeden önce Cumartesi akşamı bir etkinlikten aynı arabada dönecekti.  

Rusya lideri ile yakın olduğu bilinen Dugin, önde gelen aşırı milliyetçi bir ideolog. Filozofun kızı Darya Dugina, Ukrayna'nın işgalini sesli olarak destekleyen önde gelen bir gazeteciydi.

Soruşturma başlatıldı

Rusya Soruşturma Komitesi, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Komiteden yapılan açıklamada  Dugina'nın sürdüğü araca patlayıcı cihaz yerleştirildiği ve araç seyir halindeyken patladığı ifade edildi. Arabanın, Alexander Dugin'e ait olduğu belirtildi.