17 Ekim 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.10.2024 16:07 | Son Güncelleme: 17.10.2024 16:34

Reuters İsrail ordusunun teyit etmeye çalıştığını yazdı: Hamas Lideri Sinvar'ın öldürüldüğü iddiası

Reuters'ın haberine göre İsrail ordusu Hamas lideri Sinvar'ın öldürülmüş olma ihtimalinin araştırıldığını açıkladı
Reuters İsrail ordusunun teyit etmeye çalıştığını yazdı: Hamas Lideri Sinvar'ın öldürüldüğü iddiası

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde üç savaşçıyı hedef aldığını söylediği bir operasyonun ardından Hamas lideri Yahya Sinvar'ı öldürüp öldürmediklerini kontrol ettiğini söyledi.  Açıklamaya göre, İsrail ordusu ve İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet (Şabak), saldırıda ölen 3 Filistinliden birinin Sinvar olup olmadığı ihtimalini araştırıyor ve kimlikler henüz doğrulanamadı. Yapılan açıklamada “Bu aşamada teröristlerin kimliği teyit edilemiyor” denildi. Söz konusu saldırının gerçekleştirdiği binada İsrailli esirlerin olduğuna dair bir işaretin de olmadığı aktarıldı. Öte yandan Hamas'tan henüz, İsrail ordusunun değerlendirmesine ilişkin bir açıklama yapılmadı.


Son aylarda düşmanlarının önde gelen liderlerine yönelik bir dizi yüksek profilli suikastın ardından Sinvar'ın ölümü de doğrulanırsa İsrail ordusu ve Başbakan Binyamin Netanyahu için büyük bir destek anlamına gelecek.

Gazze savaşını tetikleyen 7 Ekim 2023 saldırısının baş mimarı Sinvar, o tarihten bu yana İsrail'in arananlar listesinin en tepesinde yer alıyor. Ancak şimdiye kadar yeri tespit edilemedi ve Gazze'nin altındaki tünellerde saklanmış olabileceği düşünülüyordu. 

Sinvar, Hamas Lideri İsmail Haniye'nin ağustos ayında Tahran'da öldürülmesinin ardından Hamas'ın genel lideri olarak atanmıştı. İsrail ayrıca İran destekli Hizbullah hareketinin lideri Hasan Nasrallah'ı ve örgütün askeri kanadının üst düzey liderlerinin çoğunu geçen ay Beyrut'ta öldürdü.