19 Mayıs 2026, Salı
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 19.05.2026 15:19 | Son Güncelleme: 19.05.2026 17:40

Romanya'ya ait F-16, Estonya'da Ukrayna İHA'sını düşürdü

Estonya Savunma Bakanı Pevkur, Ukrayna'ya ait İHA’nın izlediği rota nedeniyle NATO güçleri tarafından vurulmasına karar verildiğini bildirdi
Romanya'ya ait F-16, Estonya'da Ukrayna İHA'sını düşürdü
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

NATO’nun Baltık hava polisliği görevinde bulunan Romanya’ya ait bir F-16 savaş uçağı, Estonya’nın güneyinde Ukrayna’ya ait olduğu düşünülen bir insansız hava aracını düşürdü.

Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur, İHA’nın izlediği rota nedeniyle müdahale kararı aldıklarını belirterek, “Onu düşürmemiz gerektiğine karar verdik” dedi.

Pevkur, “Bugün itibarıyla büyük olasılıkla bunun Rus hedeflerini vurmak üzere gönderilmiş bir insansız hava aracı olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Bu olay, son aylarda Rusya’yı hedef alan Ukrayna İHA’larının NATO topraklarına girdiği ya da buralara düştüğü bir dizi olayın son örneği oldu.

Pevkur, Estonya’nın Kiev’e bu konudaki mesajının değişmediğini vurgulayarak, “Ukraynalılara her zaman şunu söyledik; eğer Rus mevzilerini ya da Rus hedeflerini vuruyorsanız, bu rotaların NATO topraklarından mümkün olduğunca uzak tutulması gerekir” dedi.

Kaynak: Gazete Oksijen