29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.09.2022 18:13 | Son Güncelleme: 16.09.2022 18:31

Rus milyarderlerin yatları Marmaris'te

Muğla'nın Marmaris ilçesi, özellikleri ve büyüklükleriyle dünyanın sayılı motor yatları arasında yer alan lüks mega yatları misafir ediyor. Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle yaptırımlardan kaçan süper yatlar Rus iş insanlarına ait
Rus milyarderlerin yatları Marmaris'te

Yaz sezonun son aylarının yaşandığı Marmaris'te, Cayman Adaları bayraklı 110 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğindeki Anna isimli dev yat geldi. 

Değer 250 milyon dolar

Körfezde alagarda durmayı tercih eden lüks yat, 2018'de Hollanda'da inşa edilerek denize indirildi. 9 lüks kabininde 18 kişi konaklayabilen yatta 36 personel görev yapıyor. Yat Rus iş insanı ve AS Monaco FC kulübünün sahibi Dmitri Rıbolovlev'e ait. Michael Leach tasarımı olan yatın piyasa fiyatının 250 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.  

Eski KGB ajanının yatı

Malta bayraklı 68 metre uzunluğundaki The Ragnar da körfezde alargada bekliyor. Bu yatta oligark Vladimir Strzhalkovskiy'e ait. Geçtiğimiz Mart ayında The Ragnar, petrol tedarikçilerinin yata yakıt ikmali yapmayı reddetmesiyle Norveç'in Narvik kentinde mahsur kalmıştı. Eski KGB ajanı olan Strzhalkovsky bir dönem Putin'in altında bakan yardımcısı olarak görev yaptı. 

Serveti 24 milyar dolar

86 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğindeki Malezya bayraklı mega yat Pacific X ise Marmaris Cruise Port Limanı'nın küçük iskelesine bağlandı. Pacific X, Leonid Mikhelson'a ait. Mikhelson, Rus gaz şirketi Novatek'in büyük hissedarı. Forbes'a göre Mikhelson'ın serveti 24 milyar dolar.  

Süper ve mega olarak nitelendirilen yatların bazılarında helikopter de bulunuyor. Marmaris Limanı'na ve körfezine renk katan yatlarda, helikopterin yanı sıra spa, sauna, jakuzi, sinema ve spor salonu gibi birçok alan bulunuyor.