03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.11.2023 13:51 | Son Güncelleme: 28.11.2023 14:57

Rusya WSJ muhabiri Gershkovich’in tutukluluk süresini tekrar uzattı

Rusya’da mahkeme, casuslukla suçlanan Wall Street Journal (WSJ) muhabiri Evan Gershkovich’in tutukluluk süresini 2 ay daha uzatarak 10 aya aktardı
Rusya WSJ muhabiri Gershkovich’in tutukluluk süresini tekrar uzattı

TASS haber ajansına göre, Moskova’daki Lefortovo Mahkemesi, WSJ muhabiri Evan Gershkovich’in 30 Kasım’da sona erecek tutukluluk süresini 30 Ocak 2024’e kadar uzattığını duyurdu. Mahkeme, böylece Gershkovich’in tutukluluk süresinin toplamda 10 aya çıktığını aktardı. Gershkovich'in, Rusya Dışişleri Bakanlığı nezdinde akreditasyonu bulunuyordu.

WSJ gazetesinin Moskova bürosunda muhabir olarak çalışan Evan Gershkovich, 29 Mart'ta Rusya Federasyonu'nun Ural Bölgesi'ndeki Yekaterinburg kentinde casusluk yaptığı şüphesiyle gözaltına alınmıştı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), ABD vatandaşı Gershkovich'in "Amerikan hükümeti için casusluk" suçlamasıyla tutuklandığını bildirmişti.

ABD Başkanı Joe Biden ve bazı üst düzey yetkililer, Amerikalı gazetecinin derhal serbest bırakılması için çağrı yapmıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Gershkovich’in Yekaterinburg’daki faaliyetinin "gazetecilikle hiçbir ilgisi olmadığını" bildirmişti. Rus mahkemesi, ağustos ayında, Gershkovich’in tutukluluk süresini 30 Kasım 2023’e kadar uzatmıştı.