29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 04.04.2022 16:59 | Son Güncelleme: 04.04.2022 17:07

Rusya'dan AB ülkelerine vize misillemesi

Rusya, AB ülkelerinin dostça olmayan eylemlerine karşı vize tedbirleri kararı aldı. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, 9 Nisan itibarıyla 52 dost ülkeyle uçuşların tekrar başlatılacağını söyledi. 
Rusya'dan AB ülkelerine vize misillemesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dostça olmayan eylemlerine karşı, vizeyle ilgili tedbirlerin alınması konusunda karar imzaladı. Rusya Devlet Yasa Bilgi Sistemi'nde yayımlanan karara göre, Rusya, AB ülkelerinin yanı sıra Norveç, Danimarka, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn ile vize alımını kolaylaştıran anlaşmaların bazı maddelerini askıya aldı.

Söz konusu karar, AB ülkelerinden Rusya'ya gelen resmi temsilciler ile gazeteciler için geçerli olacak. Diplomatik pasaport sahibi olanların Rusya'ya vizesiz seyahat etmeleri de yasaklanacak.

Ayrıca, Putin, imzaladığı kararnamede, Rusya Dışişleri Bakanlığına, düşmanca eylemlerde bulunan yabancı uyruklu ve vatandaşlığı olmayan şahısların ülkeye girişlerini sınırlandırması talimatını verdi.

52 ülkeyle uçuşlar tekrar başlıyor

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, başkent Moskova'da hükümet yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Covid-19 salgını nedeniyle tarifeli ve charter uçuşlara yönelik uygulanan önlemlerin 9 Nisan'da kaldırılacağını belirtti.

Rus vatandaşlarının, çok sayıda ülkeye kısıtlama olmadan uçabildiklerini anımsatan Mişustin, "9 Nisan itibarıyla da Arjantin, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın dahil olduğu 52 dost ülkeye uçuşlar tekrar başlayacak" dedi.u.