05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.08.2023 18:38 | Son Güncelleme: 17.08.2023 19:49

Sarkozy'den Ukrayna-AB analizi: Elle tutulmayacak yalan vaatler satıyoruz

Nicolas Sarkozy, Rusya'nın Avrupa'nın komşusu olduğunu söyleyerek, "Bizim onlara, onların da bize ihtiyacı var" dedi. Fransa eski Cumhurbaşkanı "Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne üye olma çabalarına ilişkin ise "Elle tutulmayacak yalan vaatler satıyoruz" ifadesini kullandı
Sarkozy'den Ukrayna-AB analizi: Elle tutulmayacak yalan vaatler satıyoruz

Fransız Le Figaro gazetesine röportaj veren Nicolas Sarkozy, Avrupa'nın Rusya-Ukrayna savaşındaki "stratejisini netleştirmesi" ve Rusya ile uzlaşmaya çalışması gerektiğini söyledi. Uzlaşma olmadan hiçbir şeyin mümkün olmayacağını ve durumun her an kötüye gitmesi riskiyle karşı karşıya kalacaklarını belirten Sarkozy, "Bu barut fıçısının patlamasının korkunç sonuçları olabilir" ifadesini kullandı. Sarkozy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etme kararını "başarısızlık" olarak nitelendirdi.

"Savaşı çözmenin tek yolunun diplomasi"

Rusya'nın "Avrupa'nın komşusu" olduğunu kaydederek, "Bizim onlara, onların da bize ihtiyacı var" diyen Sarkozy, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşı çözmenin tek yolunun diplomasi ve görüşme aracılığıyla olacağını belirtti.

"Elle tutulmayacak yalan vaatler satıyoruz"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un savaşın ilk haftalarında Putin ile görüşerek, geri çekilmeye ikna etmeye çalıştığını hatırlatan Sarkozy, şimdilerde Fransa'nın Rusya'ya karşı daha sert bir tavırla yaklaştığını bunun da kısmen "Doğu Avrupalıların baskısı nedeniyle" olduğunu söyledi. Sarkozy, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne üye olma çabalarına ilişkin ise "Elle tutulmayacak yalan vaatler satıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA