28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.12.2022 20:18 | Son Güncelleme: 07.12.2022 21:15

Şikayet üzerine inceleme başlatıldı: Musk çalışanların şirkette uyumasını savunuyor

Twitter'da çalışanların ofiste uyuduğuna dair şikayet alan San Francisco Yapı Denetleme Departmanı, konuyla ilgili inceleme başladığını açıkladı. Elon Musk ise paylaşımında, "Yorgun çalışanlar için yatak sağlayan şirketlere saldırıyorlar" diyerek şehrin belediye başkanına göndermede bulundu
Şikayet üzerine inceleme başlatıldı: Musk çalışanların şirkette uyumasını savunuyor

San Francisco Yapı Denetleme Departmanı yaptığı açıklamada, yeni sahibi Elon Musk şirkette sert bir kültür aşılamaya çalışırken, Twitter'ın genel merkezinde yatak odaları oluşturduğuna dair bir şikayeti araştırdığını söyledi.

"Amaçlandığı gibi kullanıldığından emin olmalıyız"

Departman sözcüsü Patrick Hannan bir e-postada, “Binanın amaçlandığı gibi kullanıldığından emin olmalıyız. Kısa süreli konaklamalar için kullanılanlar da dahil olmak üzere binalar için farklı bina kodu gereklilikleri var. Bu kodlar, insanların alanları güvenli bir şekilde kullanmasını sağlıyor. Hiç kimse yasalardan üstün değil” dedi.  

Kuruma Twitter üzerinden gönderilen şikayet Forbes’un Twitter ofisinde birden fazla odanın uyku alanına dönüştürüldüğünü yazmasının ardından geldi. Musk, Twitter'daki paylaşımda bu haberleri doğruladı. Musk, “Yani SF şehri, çocukları fentanilden korumak yerine yorgun çalışanlar için yatak sağlayan şirketlere saldırıyor. Öncelikleriniz nerede @LondonBreed!?” diyerek San Francisco Belediye Başkanı London Breed'i etiketledi.

Musk'ın başına geçmesinin ardından yapılan işten çıkarmalarda içi boşaltılan basın ekibi konuyla ilgili yorum taleplerine yanıt vermedi. Twitter'ın genel merkezindeki yatak odalarının kurulumu, şirketteki bir ürün yöneticisinin, toplantı odası gibi görünen bir yerde uyurken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşmasının ardından gündeme geldi. Uyku tulumuna sarılı fotoğrafına atıfta bulunarak, "Ekibiniz son teslim tarihlerini belirlemek için gece gündüz uğraşırken bazen #SleepWhereYouWork (Çalıştığınız yerde uyursunuz)" dedi. 

Yapı Denetim Departmanından Hannan, "Soruşturmamızın bir parçası olarak bir saha incelemesi yapabilmek için bina temsilcilerine ulaşıyoruz” dedi. Twitter'ın 1355 Market Street adresindeki genel merkezine atıfta bulunarak, "900 numaralı süitin artık bina yönetmeliğine uymadığını tespit edersek, tüm ihlal bildirimlerinde olduğu gibi web sitemizde ve sitede yayınlanacak bir ihlal bildirimi yayınlayacağı. San Francisco tüm şikayetleri ve mülk sahiplerini aynı şekilde ele alıyor" dedi.