25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.10.2022 14:40 | Son Güncelleme: 06.10.2022 21:45

Sosyete dolandırıcısı Anna Sorokin'e koşullu özgürlük: Sosyal medya kullanamayacak

New York sosyetesini dolandıran hatta inanılması güç hikayesi Inventing Anna dizisine konu olan Anna Sorokin'in serbest bırakılmasına karar verildi. Şartlı tahliye edilen 31 yaşındaki Sorokin bundan sonra sosyal medya kullanamayacak
Sosyete dolandırıcısı Anna Sorokin'e koşullu özgürlük: Sosyal medya kullanamayacak

Anna Sorokin'in Rusya’da doğdu, Almanya’da büyüdü. 20’li yaşlarında New York’un elit tabakasının arasına sızarak tezgahını kurdu. Herkesi Anna Delvey adında zengin bir mirasçı olduğuna inandırarak dünya çapında saygın kişileri ve kurumları dolandırdı. Yakalandı, 12 yıl hapse ve 200 bin dolar tazminat ödemeye mahkum oldu. Şubat 2021’de iyi halden serbest bırakıldı ama ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi tarafından tekrar tutuklandı. Hayatı Netflix dizisi Inventing Anna'ya konu olan Sorokin'in serbest bırakılmasına karar verildi.

"Kalacak yer bulması gerekiyor"

Anna Sorokin 10 bin dolar kefalet karşılığında göçmenlik işlemleri tamamlanana kadar 24 saat elektronik izlemeyle ev hapsinde tutulacak. Ancak avukatları Page Six'e genç kadının tahliye şartlarını yerine getirmekte zorlanacağını açıklandı.

Sorokin'in her şeyden önce ikametgah olarak gösterebileceği, kalacak bir yer bulması gerekiyor. Dahası bundan sonra 1 milyon takipçisinin bulunduğu Twitter, Facebook TikTok ve Instagram dahil olmak üzere tüm sosyal medya platformlarına erişimi de yasaklandı.

"Toplum için tehdit değil"

Avukat Duncan Levin karar üzerine yaptığı açıklamada mahkemenin kararından dolayı çok mutluyuz. "Yargıç haklı olarak Anna'nın toplum için bir tehlike oluşturmadığını kabul etti. Serbest bırakılma koşullarıyla ilgili hala aşılması gereken engeller olsa da Anna dışarı çıkacağı ve haksız mahkumiyetine itiraz etmeye odaklanabileceği için çok heyecanlı" dedi.