18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.04.2023 13:34 | Son Güncelleme: 07.04.2023 13:57

Sus payı davasının kilit ismi Stormy Daniels: Trump hapse girmeyi hak ediyor

Donald Trump'a açılan dava suçlamaların merkezinde yer alan yetişkin film yıldızı Stormy Daniels, tanık olarak ifade vermeyi beklediğini söyledi. Trump'ın hapse girmeyi hak ettiğini belirten Daniels, "O artık dokunulmaz değil" dedi
Sus payı davasının kilit ismi Stormy Daniels: Trump hapse girmeyi hak ediyor

ABD eski başkan Donald Trump'ın ilk kez mahkemeye çıktığı sus payı davasına konu olan Stormy Daniels, duruşmada ifade vermek istediğini açıkladı. Eski başkanı Salı günü Manhattan'da tarihi bir iddianame ve duruşma ile hakim karşısına çıkaran soruşturmanın merkezinde yer alan 44 yaşındaki yetişkin film yıldızı, saklayacak hiçbir şeyi olmadığını ve doğruyu söyleyen tek kişi olduğunu söyledi. 

Kendisine yöneltilen 34 ağır suçlama içerisinde Trump, eski başkanın reddettiği bir ilişki iddiası hakkında sessiz kalması için eski iş bitiricisi Michael Cohen aracılığıyla Daniels'a 130 bin dolarlık bir ödeme yapılmasını gerçekleştirerek iş kayıtlarıyla oynamakla suçlanıyor. Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg liderliğinde hazırlanan iddianamede Trump'ın evlilik dışı babası olduğu iddia edilen bir çocuk hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia eden bir kapıcıya 30 bin dolar ve Playboy'un modeli Karen McDougal'a 150 bin dolar ödenmesi nedeniyle de suçlanıyor. En fazla 136 yıl hapis cezası öngören suçlamaları kabul etmeyen Trump, bu hafta New York'a yaptığı seyahatle ortalığı karıştırdıktan sonra 4 Aralık'ta yeniden mahkemeye çıkacak.

"Tanık olmayı dört gözle bekliyorum"

Daniels, Fow Nation kanalı için Piers Morgan ile yaptığı röportajda dünyanın izleyeceği bir davada tanık olma ihtimalinden korktuğunu itiraf etti. Daniels, "Göz korkutucu ama dört gözle bekliyorum. Çünkü saklayacak bir şeyim yok" dedi. Trump'ın 34 ağır suçtan ceza almayı hak ettiğini belirten Daniels, "Bana karşı işlediği suçların hapsedilmeye değer olduğunu düşünmüyorum. Ancak yaptığı diğer şeylerden suçlu bulunursa yani kanıtlar bunu gösterirse hak ediyor. Çünkü bu diğer insanların daha kötülerini yapmaktan kurtulabileceklerini düşünmeleri için kapı açıyor" diye konuştu.

"Artık dokunulmaz değil"

Gerçek adı Stephanie Clifford olan Daniels, iddianamenin geleceğini hiç düşünmediğini, Trump'ın tahtından indirildiğini ve artık dokunulmaz gibi görünmediğini aktardı.  Daniels, "Başkan olmanız fark etmez, eylemlerinizden sorumlu tutulmalısınız" dedi. 

Daniels'ın kocası Barrett Blade, bu hafta başında yayınlanan bir röportajında Vogue'a Daniels'ın Trump'ın mahkemesi öncesinde ölüm tehditleri aldığını anlatarak "Stormy güçlüdür ama tehditler onu tabii ki etkiliyor" demişti.