15 Nisan 2026, Çarşamba
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 15.04.2026 16:19 | Son Güncelleme: 15.04.2026 16:29

TIME'ın listesi yayınlandı: 2026'nın 100 etkili insanı içinde tek Türk

TIME Dergisi 2026'nın en etkili 100 kişisi listesini yayınladı. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol da listede yer aldı
TIME'ın listesi yayınlandı: 2026'nın 100 etkili insanı içinde tek Türk
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

TIME dergisi klasikleşen 100 Dünyanın En Etkili 100 İnsanı listesininin 2026 versiyonunu açıkladı.

Bu yıl listeye giren tek Türk, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı (IEA) Fatih Birol oldu. Birol listenin 'Liderler' kategorisinde yer aldı.

Columbia Üniversitesi bünyesinde bulunan Küresel Enerji Politikası Merkezi Direktörü Jason Bordoff da dergi için Birol'la ilgili bir tanıtım yazısı kaleme aldı.

Bordoff, Fatih Birol'la ilgili, "Dünya, enerjinin yeniden merkez sahneye çıktığı bir dönemde International Energy Agency’nın başında onun bulunmasından dolayı şanslı. Fatih, dünya parçalanırken bile ülkelerin uyum içinde kalmasını sağlamak için çalıştı ve IEA’nın enerji güvenliği ile iş birliği yönündeki kurucu misyonuna sadık kalmasını temin etti" ifadelerini kullandı.

TIME'ın listeside Papa Leo, ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı Mark Carney, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, Çin lideri Şi Cinping ve Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen gibi siyasilerin yanı sıra, eğlence, bilim ve sanat dünyasından da çok sayıda isim yer aldı.

İranlı yönetmen Cafer Panhani, Porto Rikolu aktör Benicio Del Toro, ABD'li oyuncu Ben Stiller sanat dünyasından listede yer alan bazı isimler oldu.

Anthropic'in kurucuları Dario Amodei ve Daniela Amodei listeye dikkat çekici bir giriş yaparken, Victoria Beckham, Ethan Hawke, Wagner Moura ve Kate Hudson gibi yıldızlar da listenin ikonlar bölümünde kendine yer buldu.

Listenin tamamına TIME'ın internet sitesinden ulaşabilirsiniz

Kaynak: Gazete Oksijen