26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.09.2022 10:43 | Son Güncelleme: 08.09.2022 10:50

Trump'ın evinde başka bir ülkenin nükleer silah belgeleri bulundu

Donald Trump'ın Mar-a-Lago'daki evinde yapılan baskınla ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi. ABD eski Başkanı'nın evinde başka bir ülkenin nükleer silah belgeleri bulunduğu konuşuluyor
Trump'ın evinde başka bir ülkenin nükleer silah belgeleri bulundu

Adalet Bakanlığı, Donald Trump'ın Florida'daki evine yapılan baskında elde edilen belgelerin bir kısmını geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Söz konusu fotoğraf elbette içerik hakkında bilgi vermedi ancak gizli belgelerin eski başkanın evinde olduğu doğruladı. New York Times 36 sayfalık arama listesinde ele geçirilenler arasında, eski ABD Başkanı'nın ofisindeki masalarda 3 adet özel sınıflandırılmış belge, konutta bazıları çok gizli olmak üzere sınıflandırılmış 13 kutu veya 100'den fazla belgenin bulunduğunu yazdı. Buna rağmen bugüne kadar belgelerin içeriğiyle ilgili hiçbir ayrıntı ortaya çıkmadı.

Konuşulan tek iddianın gizli belgelerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un özel hayatına ait skanda bilgiler olması durumun ciddiyetine gölde düşürdü. Washington Post ise dün Trump'ın evinde başka bir ülkenin nükleer silah belgeleri bulunduğunu yazdı.

Gazeteye konuşan kaynaklar, bulunan belgelerin başka bir devletin nükleer savunmasına ilişkin olduğunu belirtirken, hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin bilgi vermedi. Haberde, "Ele geçilen bazı belgeler o kadar yakından korunan çok gizli ABD operasyonunu detaylandırıyor ki birçok üst düzey ulusal güvenlik yetkilisinin bile bu kağıdın üzerindekilerden haberi yok" denildi. Reuters'ın haberine göre, FBI sözcüsü rapora ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.