27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.08.2022 11:09 | Son Güncelleme: 31.08.2022 14:33

Trump'ın evine düzenlenen baskından Macron'un özel hayatı çıktı

ABD tarihinin en kritik soruşturmalarından birine dönen FBI'ın Mar-a-Lago baskını deyim yerindeyse magazinselleşiyor. Trump'in evinde ele geçeriler gizli belgelerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un özel hayatına ait skandal içerikli bilgiler olduğu iddia edildi
Trump'ın evine düzenlenen baskından Macron'un özel hayatı çıktı

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, Florida'da bulunan Mar-A-Lago Malikanesi'nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarınca basılmasının yankıları sürüyor. ABD merkezli Rolling Stones Dergisi* dikkat çeken bir iddia ortaya attı ve FBI tarafından ele geçirilen belgelerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a ait bir bölümün de olduğunu duyurdu.

Trump’ın özel Macron dosyasına (Bilgi: Fransa Cumhurbaşkanı) ait detaylar ise konuyla ait bilgisi olan ve ismi açıklanmayan iki kaynağın dergiye verdiği demeçte ortaya çıktı.

"Varlığının açığa çıkması bile yeterli"

FBI'ın baskın sırasında ele geçirdiği Macron ile ilgili belgenin, Fransa liderinin özel hayatıyla ilgili olup olmadığı hatta ABD istihbarat arşivinden elde edilip edilmediği ve gizliliği net değil.

44 yaşındaki Macron, öğrenciyken aşık olduğu 24 yaş büyük öğretmeni Brigitte Macron ile evli

Ancak konuyla ilgili bilgili başka iki kaynağa göre 'yalnızca varlığının açığa çıkmasının bile Atlantik ötesi bir çılgınlığı tetiklediğini; Trump'ın, Macron'un çoğu insanın bilmediği 'yaramazlıkları' hakkında daha önce konuşmuş olması nedeniyle bu endişelerin daha da yoğunlaştığını' yazdı.

"Cinsel hayatıyla ilgili bilgilerle övünürdü"

Trump’ın özellikle Beyaz Saray’da geçirdiği süre boyunca ve sonrasında en yakın arkadaşlarından bazılarına Macron’un cinsel hayatı ile ilgili bilgilere sahip olduğunu söylediği belirtiliyor. Trump'ın bunu ‘istihbarat kaynakları sayesinde’ öğrendiğini övünerek anlattığı iddia ediliyor.

Ulusal güvenliği tehdit eder mi? 

Kaynaklar Fransız ve ABD'li yetkililerin bu iddiaları araştırdığını fakat bu bilgilerin ulusal güvenlik ihlali manasına mı geldiğini, yoksa değersiz bir bilgi olduğuna şimdilik karar veremediklerini söyledi.

Şantaj için kullanılabilir mi?

Hillary Clinton’ın eski bir yardımcısı olan Jennifer Palmieri, geçen hafta bu evrakın şantaj için kullanılabilecek zarar verici bilgiler içerdiğini öne sürmüştü. Fransa hükümetinden iddialara resmi bir karşılık gelmezken, Trump’ın basın danışmanı da konuya ilişkin sorulara cevap vermedi.

*Rolling Stone Dergisi hakkında

Popüler kültüre odaklanan aylık Amerikan dergisi, 1967'de Jann Wenner ve müzik eleştirmeni Ralph J. Gleason tarafından San Francisco'da kuruldu. İlk dönemlerinde rock müzik yazıları ve Hunter S. Thompson'ın politika yazılarıyla dikkat çekti. 1990'lı yıllarda daha genç bir okur kitlesine hitap etmek amacıyla odak noktasını gençlere yönelik televizyon programlarına, sinema oyuncularına ve popüler müziğe kaydırdı. Daha sonra yeniden geleneksel tarzına dönerek müzik, eğlence ve politika ekseninde içerik üretmeye başladı.