27 Haziran 2025, Cuma
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 14.05.2025 17:13 | Son Güncelleme: 14.05.2025 17:35

Trump'ın Orta Doğu seyahati sonrası Katar, Boeing'den 200 milyar dolarlık uçak sipariş etti

ABD Başkanı Donald Trump, Katar Airways'in Boeing'den 200 milyar dolarlık uçak sipariş ettiğini dünyaya duyurdu
Trump'ın Orta Doğu seyahati sonrası Katar, Boeing'den 200 milyar dolarlık uçak sipariş etti
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Orta Doğu ziyareti kapsamında Katar'a giden Donald Trump hem uçakta hem de Katar ile yaptığı görüşmeler sonrası kritik açıklamalarda bulundu. Trump, bugün katıldığı Erdoğan-Selman-Şara zirvesi sonrası Doha'ya iniş yaptı.

Uçakta Fox News'in Suriye lideri Şara ile ilgili sorduğu soruya 'Güçlü, yakışıklı ve çekici bir adam. Güçlü bir geçmişi var, savaşçı biri' değerlendirmesini yapan Trump Doha'daki görüşmeler sonrası sözlerini şöyle devam ettirdi: 

'Katar Airways, Boeing'den 200 milyar dolarlık uçak satın aldı. Katar emiri ile Rusya-Ukrayna ve İran konusunda temaslarda bulunduk'

Trump'ın Orta Doğu seyahati hakkındaki diğer detaylar

  • Donald Trump Suudi Arabistan ile tarihin en büyük silah ticareti anlaşmasını imzaladı. Anlaşmanın değeri tam 142 milyar dolar. Ayrıca her iki ülke arasında yapay zeka ve teknoloji alanı başta olmak üzere çeşitli yatırımlar konusunda anlaşmaya varıldı.
  • Trump dün 'Bir merhaba diyebilirim' dediği Şara ile temaslarda bulundu dahası bu görüşmeye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Prens Selman da katıldı. Bu görüşmeden bir gün önce Trump, Suriye'ye uygulanan tüm yaptırımları kaldıracağını dünyaya ilan etti. Trump 13 Mayıs'taki mesajında "Şimdi onların ışıldama zamanı. Hepsini kaldırıyoruz. İyi şanslar Suriye, bize çok özel bir şey göster" sözlerini kullandı.
  • ABD Başkanı Donald Trump son günlerde İstanbul'a gelebileceğine dair sinyaller veriyordu, bugün de bu sinyallere bir yenisi daha ekledi. Trump, Putin'in perşembe günü barış görüşmeleri için İstanbul'a gelmesi durumunda programı dışına çıkarak İstanbul'a geleceğini belirtti.
Kaynak: Gazete Oksijen