10 Ekim 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.08.2022 20:41 | Son Güncelleme: 30.08.2022 21:29

Trump'ın sosyal medya platformu Truth Social'a Google'dan onay çıkmıyor

Google, Donald Trump'ın kurduğu sosyal medya platformu Truth Social'a henüz onay vermedi. Konu hakkında açıklama yapan Google yetkilisi, uygulamanın bekletilme nedeninin yetersiz içerik olduğunu söyledi
Trump'ın sosyal medya platformu Truth Social'a Google'dan onay çıkmıyor

ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın kurduğu sosyal medya platformu Truth Social'ın Google Play Store'da dağıtımı için henüz onay çıkmadı. 

Akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 40'ının Android işletim sistemi kullandığı düşünüldüğünde, uygulama büyük bir pazardan mahrum durumda. AppStore'da ise 21 Şubat'tan bu yana indirilebiliyor. 

Truth Social neden kuruldu?

6 Ocak'ta Amerikan Kongre binası baskınında şiddeti teşvik etmekle suçlanmasının ardından Twitter, Donald Trump'ın 90 milyon takipçili hesabını kalıcı olarak kapatmıştı. Facebook da Haziran 2021'de benzer bir karar alarak Ocak 2023'e kadar Trump'ın paylaşım yapmasını durdurdu. 

Sansür hamlelerine kabul etmediğini belirten Trump yeni bir ağ kurdu. Trump'ın iddiasına göre Truth Social, "büyük teknolojinin tiranlığına karşı direnişi" temsil ediyor. 

Twitter'a benzetilen uygulamada paylaşımlar beğenilmek (like) yerine "hakikat"leniyor (truth).  

Paylaşımları gerçek kişiler inceliyor

Truth Social, platformun içerik yönetimini San Francisco merkezli Hive adlı şirket yapay zeka ile yürütüyor.  Özellikle cinsel içerik, nefret söylemi, zorbalık ve şiddet gibi alanlarda inceleme yapan yapay zeka, şüpheli bulduğu paylaşımları işaretleyerek gerçek kişilerin teyidini bırakıyor. 

"Toplum içerik yöneticisi" olarak adlandırılan bu kişilerin iş tanımında, "Truth Social'da kullanıcı tarafından paylaşılan içeriğin belirlenmiş toplum kurallarına uygunluğunun teyidi" şeklinde yapılıyor.