25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.09.2022 09:36 | Son Güncelleme: 01.09.2022 09:48

Trump’tan gizli belgelerin görüntülendiği fotoğrafın yayınlanmasına itiraz

Donald Trump'ın hukuk ekibi dün ABD Adalet Bakanlığı'nın, baskında bulunan belgelerin fotoğrafını yayınlamasına tepki gösterdi
Trump’tan gizli belgelerin görüntülendiği fotoğrafın yayınlanmasına itiraz

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın avukatları dün tekrar mahkemeye başvurarak, Mar-A-Lago baskınında ele geçirilen belgelerin incelenmesinin gerektiğini ve konuyu inceleyecek özel bir yetkili atanması gerektiği başvurusunu yineledi. 

"Özel yetkiliye gerek yok"

Avukatlar tarafından sunulan dosyada Trump’ın hukuk ekibi, özel yetkilinin ele geçirilen belgeleri incelemesi ve Adalet Bakanlığı yetkililerinden oluşan filtre ekibi yerine özel bilgileri onun ayırması gerektiğini söyledi. Trump’ın avukatları geçen haftada özel yetkili için başvurmuştu. Ancak yargıç salgı günü Trump’ın talebini reddetti. Adalet Bakanlığı, kendi ekibinin kayıtları incelemeyi çoktan bitirdiğini ve özel bir yetkilinin gerekli olmadığını söyledi. 

"Dramatik bir etki için zemine yayılmış"

Eski başkanın avukatları FBI’ı, Mar-A-Lago’da arama yapmak nedeniyle de yeniden eleştirdi  ve “gereksiz ve yasak olarak desteklenmediğini” iddia etti. Ayrıca Trump’ın hükümet belgelerini teslim etme talebine “gönüllü olarak uyduğu” konusunda da ısrar etti.  Avukatlar bunlara ek olarak, Ağustos ayı başlarında yapılan arama sırasında Mar-A-Lago'da yere yayılan, belgelerin "çirkin" bir fotoğrafını yayınladığı için Adalet Bakanlığı'na itiraz etti.  İtirazda fotoğrafların "Gizli olduğu iddia edilen malzemelerin bir kutudan çıkarılarak  dramatik bir etki için zemine yayılmış" görüntüleri içerdiği belirtildi.  

Trump sosyal medya platformu Truth Social’da yayınladığı bir gönderide bulunan belgelerin fotoğraflarına tepki göstererek, “kutulardan kağıtları alıp halının üzerine yaymışlar” dedi. Trump’ın bu itirazları söz konusu belgelere sahip olduğunu inkar etmiyor olarak yorumlandı.