28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.12.2022 14:42 | Son Güncelleme: 16.12.2022 14:54

Twitter'a tepki: Basın özgürlüğü isteğe bağlı açılıp kapatılmamalı

AB ve Almanya Twitter'ın aralarında The New York Times, Washington Post, CNN ve Voice of America muhabirlerinin de bulunduğu bazı gazetecilerin hesaplarını askıya almasına tepki gösterdi. Sosyal medya platformuna yaptırım uyarısı yapıldı
Twitter'a tepki: Basın özgürlüğü isteğe bağlı açılıp kapatılmamalı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Değerler ve Şeffaflık Komiseri Vera Jourova geçen ay ABD'li milyarder Elon Musk'ın satın adığı Twitter'da bazı teknoloji muhabirlerinin hesaplarının peş peşe askıya alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Jourova, "Gazetecilerin Twitter'da keyfi olarak askıya alındığına dair haberler endişe verici. AB'nin Dijital Hizmetler Yasası, medya özgürlüğüne ve temel haklara saygı gösterilmesini şart koşuyor. Bu, Medya Özgürlüğü Yasası kapsamında güçlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

Vera Jourova "Elon Musk bunun farkında olmalı. Kırmızı çizgiler var. Ve yaptırımlar yakında" dedi.

Basın özgürlüğü mesajı

Almanya Dışişleri Bakanlığı ise Twitter'ın askıya aldığı @donie, @drewharwell, @Rmac18, @MattBinder, @webster, @micahflee ve @KeithOlbermann hesaplarının fotoğrafı paylaştı.  Açıklamada, "Basın özgürlüğü isteğe bağlı olarak açılıp kapatılmamalıdır. Aşağıdaki gazeteciler bugünden itibaren artık bizi takip edemez, yorum yapamaz ve eleştiremez. Bununla ilgili bir sorunumuz var Twitter" ifadeleri kullanıldı.