27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.11.2023 11:36 | Son Güncelleme: 15.11.2023 12:01

Ukrayna Başkanı Zelenskiy: Avdiivka savaş planlarımız açısından kilit önemde

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Twitter (X) hesabından paylaştığı videoda, Avdiivka kenti dahil Donetsk'in doğusundaki saldırıların çok yoğun olduğunu söyleyerek, "Rusların baskısına dayanmak fazlasıyla zor" dedi
Ukrayna Başkanı Zelenskiy: Avdiivka savaş planlarımız açısından kilit önemde

Ukrayna Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Avdiivka kentinin savunulmasının Kiev'in savaş planları açısından çok önemli olduğunu söyledi. Zelenskiy, Rusya'nın kentte verdiği zararın Moskova'nın genel savaş yönetimini zayıflatabileceği açıklamasında bulundu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı ise, Ukrayna güçlerinin Herson bölgesinde yer alan Dnipro Nehri'nin doğu kıyısında bir dayanak noktası oluşturduğunu açıklayarak bunun Kırım'a doğru yeni bir saldırı hattı açtığını iddia etti.

"Sağlam tek bir bina kalmadı"

Şubat 2022'de başlayan işgalde ilk olarak Kiev'i hedef alan Moskova kente ulaşamamasının ardından odağını Ukrayna'nın doğusuna çevirdi. Ekim ayından bu yana yoğunlaşan Rus saldırılarının adresi ise Avdiivka oldu. Savaş öncesi nüfusu 32 bin olduğunu açıklayan kentteki yetkililer, tek bir binanın bile sağlam kalmadığını dile getiriyor.

Kaynak: AA