18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 23.11.2022 15:41 | Son Güncelleme: 23.11.2022 16:54

Ukrayna'nın başkenti Kiev peş peşe patlama sesleriyle sarsıldı

Aylardır devam eden Rusya Ukrayna savaşında gerilim tekrar arttı. Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın bugün Kiev'e düzenlediği saldırıda enerji altyapısının zarar gördüğünü açıkladı
Arşiv
Arşiv

Ukrayna'nın başkenti Kiev peş peşe patlama sesleri ile sarsıldı. Görgü tanıkları sokaklarda sirenlerin çaldığını bildirdi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, başkentin altyapı tesislerinden birinin Rus füze saldırısı ile vurulduğunu duyururken konuya ilişkin açıklamada, "Düşman, Kiev'deki kritik altyapıya füze saldırısı düzenliyor. Hava alarmı sonlandırılana kadar sığınaklarda kalın" ifadeleri kullanıldı.

Şehirde elektrik kesintileri yaşandığı belirtildi

Şehrin merkez ve kuzey bölgelerinde elektrik kesintileri olduğu rapor edildi. Rusya'nın sistematik saldırılarının Ukrayna genelinde enerji kesintilerine yol açtığı vurgulanıyor.Görgü tanıkları peş peşe meydana gelen patlamaların tıpkı gök gürültüsü gibi şehrin her yanında yankılandığını ve elektrik kesintilerinin başladığını anlattı.

Zelenskiy'den altyapı açıklaması

Zelenskiy bugün yaptığı bir açıklamada, Rus saldırıları sonucu Ukrayna'da kritik enerji altyapılarına hasar aldığı için ülkenin genelinde elektrik kesintilerin sürdüğüne dikkat çekmişti. Zelenskiy, başta Kiev olmak üzere toplam 16 bölgede planlı elektrik kesintilerin sürdüğünü aktardı. Ülkede enerji sorunlarını yaşayan insanlara destek sağlanması için yeni proje gerçekleştirmeye başladıklarını belirten Zelenskiy  "Ayrıca insanları desteklemek için yeni projemizi, Yenilmezlik Noktalarını ülke çapında uyguluyoruz. Son bilgilere göre şimdiden dört binden fazla bu tür nokta hazırlandı. Daha fazlasının yapılması planlanıyor. Yeniden güçlü Rus saldırıları gerçekleşirse ve elektriğin kesilmesi gündeme gelirse, Yenilmezlik Noktalarını devreye girecek. Tüm temel hizmetler orada var bunların içinde elektrik, cep telefonu iletişimi ve internet, ısı, su ve ilk yardım çantası mevcut. Kesinlikle ücretsiz ve günün her saatinde" ifadelerini kullandı.