11 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.04.2022 17:23 | Son Güncelleme: 29.04.2022 17:35

Virgin Adaları Başbakanı uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandı

Virgin Adaları'nın Başbakanı Andrew Fahie, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla ABD'de gözaltına alındı
Virgin Adaları Başbakanı uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandı

Birleşik Krallığa bağlı Virgin Adaları Başbakanı Andrew Fahie, Miami Havaalanı'nda uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı. Askeri ve sivil uçakların kullandığı küçük bir havaalanı olan Miami-Opa Locka’da gerçekleşen operasyonda, Başbakan Fahiue’nin beraberindeki Virgin Adaları Gümrük Müdürü Oleanvine Maynard da tutuklanan bir diğer üst düzey isim oldu.

Ajanlarla pazarlığa oturdu

Financial Times’ın haberine göre uyuşturucu kaçakçısı rolü oynayan Amerikan DEA ajanları, Kolombiya’dan getirilecek 3 ton kokaini Virgin Adaları üzerinden ABD’ye götürmek için iki isimle pazarlığa oturdu.

7.8 milyon dolar komisyon istedi

Tarafların defalarca bir araya gelmesinin ardından Başbakan Fahie, sevkiyattan yüzde 12 komisyon istedi ve 7.8 milyon dolar tutan meblağ için ön ödeme yapılmasını talep etti. 51 yaşındaki Fahie havaalanında yakalandığında, beraberindeki şık bir alışveriş çantasında 700 bin dolar nakit para bulunuyordu. Haberde, bu paranının DEA ajanlarınca verilen ön ödeme olup olmadığı konusunda bilgi yer almadı. Ayrıca uçakta bulunan 200 bin doların da Gümrük Müdürü Maynard’a ait olduğu belirtildi.

Org çalmasıyla biliniyor

Başbakan Andrew Fahie, Karayipler’deki Virgin Adaları’nda yerel bir kilisede org çalması, hükümet toplantılarını dualarla başlamasıyla tanınıyor.