28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 11.02.2022 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

Viskinin tahtına oturan ilk kadın

Büyük Britanya’nın sekiz monark gördüğü 200 yıl içinde Johnnie Walker yedinci baş harmancısını, yani lezzet ustasını atadı. Bu konuma gelen ilk kadın olan Emma Walker’la viski kültürü üzerine konuştuk. İsmi sizi yanıltmasın, aileden değil çekirdekten geliyor
Viskinin tahtına oturan ilk kadın
Ali Kayalar
 Harmancılar nasıl çalışıyor?Herkes kimyacı mı?

Johnnie Walker'ın kalbindeki viski 

Johnnie Walker’ın harmanında kullanılan Cardhu, şirketin tarihinde de önemli bir yer tutuyor. O da bir kadın tarafından yönetilmişti… Viski sektöründeki kadınların sayısı artıyor mu?Johnnie Walker’ın baş harmancısı olmak nasıl bir his? Adınız bir viski şişesinin üzerinde sanırım ilk kez Red Rye Finish ile görülmüştü. Ne hissettiniz? Nedir onlar?Sizin yönettiğiniz ya da katkı sağladığınız başka hangi ürünler var? Jane Walker’ın logosu da çok güzeldi. İki edisyonu çıktı, değil mi? Viski tatlara, mekanlara ve insanlara dairdir diyorsunuz… Üretim tarafında nasıl bağlar var?
Jim Beveridge'in yönettiği (ön sıra, orta) ekip. Walker arkada, sağdan ikinci.
Jim Beveridge'in yönettiği (ön sıra, orta) ekip. Walker arkada, sağdan ikinci.

Rakı yemekle harika viski de öyle

Türkiye'deki rakı deneyiminizden söz etmiştiniz. Türk tüketiciler viskinin tadını atıştırmalıklarla ya da yanında bir yiyecek olmadan çıkarma eğiliminedeler. Sizce rakı gibi viskinin de yemek masasında yeri olabilir mi?

Deneysel harmanlar yolda

 Alışılmadık fıçılarda bitiş verilmiş tek malt ve harman viskiler yeni bir trend. Türkiye'deki tüketiciler Red Rye ekpresyiyonunuzu çok beğenmişti. Bira veya tekila gibi farklı içkilerin fıçılarında biten viskilere yönelik planlarınız var mı?