19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 03.03.2022 20:40 | Son Güncelleme: 03.03.2022 20:55

Vladimir Putin: Ölenlerin ailelerine tazminat verilecek

Volodimir Zelenskiy'nin, ikinci tur müzakereleri sırasında yaptığı konuşmadan hemen sonra Vladimir Putin sessizliğini bozdu. Ölenlerin yakınlarına tazminat verileceğini duyuran Putin "Rusya ile Ukrayna tek halktır" dedi
Vladimir Putin: Ölenlerin ailelerine tazminat verilecek

Ukrayna ile Rusya arasında bugün gerçekleşen ikinci tur görüşmeleri sırasında dünyaya seslenen Volodimir Zelenskiy'nin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önemli açıklamalarda bulundu. Operasyonların devam ettiğini belirten Putin, "Bu büyük, çok uluslu bir halkın parçası olmaktan gurur duyuyorum. Aynı zamanda Rusların ve Ukraynalıların tek halk olduğu kararından vazgeçmeyeceğim" dedi. 

"Sivilleri insan kalkanı olarak kullanıyorlar"

Vladimir Putin "Biz şu anda 'Neonazilerle' savaşıyoruz. Bunu görebilirsiniz zaten. Yabancılar var. Ortadoğu'dan bile gelen yabancı silahlı askerler var. Ve sivilleri insan kalkanı olarak kullanıyorlar. Her türlü zırhlı aracı yerleşim yerlerinde kullanıyorlar. Bu tam olarak gördüğümüz radikalleşmeye işaret ediyor. Daha fazla topu yerleşim yerlerinin yakınlarına yerleştiriyorlar. Hatta yabancı ülke sakinlerini de esir almış vaziyetteler. Binlerce öğrenci var Harkiv'de. Hepsini tren istasyonunda tutuyorlar. 3 binden fazla yabancı öğrenci var" diye konuştu. 

"Siviller için koridorlar açıyoruz"

Putin "Ordumuz koridorlar açıyor tüm savaş bölgelerinde ve gerekli imkanları sağlıyoruz ki siviller, yabancı ülke vatandaşlarımı güvenli bir şekilde çıkabilsin. Milliyetçiler engelliyor bu çabamızı. Daha da kötüsü burada 'Neonaziler' sivillere kötü muamele ediyor, sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Elimizde ses kayıtları var. Donetsk'te, Lugansk'ta. Bizim güçlerimiz ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar, sivil kayıpları önlemek için. Buna Ukrayna halkı da dahildir" dedi.

Ölenlerin ailelerine tazminat

Vladimir Putin "Ölenlerin yakınlarına 7 milyon ruble vereceğiz ve maaşa bağlayacağız yakınlarını. Ayrıca tazminat ödeyeceğiz. Yaralılar da bu kapsama alınacak" diye konuştu.