02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.11.2022 15:12 | Son Güncelleme: 02.11.2022 15:25

Yasaklanan Twitter hesaplarının akıbeti, ABD ara seçimlerinden belli olacak

ABD eski başkanı Donald Trump'ın kapatılan Twitter hesabını açılacağı tahmin edilen Elon Musk, yasaklanan hesaplara dair sürecin birkaç hafta daha süreceğini açıkladı
Yasaklanan Twitter hesaplarının akıbeti, ABD ara seçimlerinden belli olacak

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Donald Trump'ınki de dahil olmak üzere yasaklı Twitter hesaplarının en azından ABD ara seçimlerine kadar eski haline getirilmeyeceğini söyledi. 

Twitter’ın 8 Kasım seçimleri hakkında tweet atan Çin ve İran ile bağlantılığı altı dezenformasyon ağının kapatılmasının ardından Tesla CEO’su açıklama yaptı. Musk, içerik kurallarını ihlal ettiği için sosyal medya platformundan yasaklanan herhangi hesabın, en az birkaç hafta daha sürecek bir karar yürürlüğe girene kadar geri alınmayacağını söyledi. Musk, “Twitter'ın içerik denetleme konseyi, nefret kaynaklı şiddetle karşı karşıya kalan grupları içerecek şekilde, birbirinden çok farklı görüşlere sahip temsilcilerden oluşacak” dedi. 

Musk, konuştuğu kişilerin arasında Hakaretle Mücadele Birliği'nden Jonathan Greenblatt, Color of Change grubundan Rashad Robinson ve Free Press’ten Jessica González'in yer aldığını söyledi. Twitter'dan yasaklananlar arasında 6 Ocak 2021'de Kongre baskınının ardından hesabı kapatılan Trump, Cumhuriyetçi kongre üyesi Marjorie Taylor Greene'in kişisel hesabı ve komplo teorisyeni Alex Jones yer alıyor.

Bu arada, dijital seçim müdahalesine karşı mücadele eden kuruluşlardan oluşan bir koalisyon olan Seçim Bütünlüğü Ortaklığı tarafından hazırlanan bir rapor, ABD ara seçimleri öncesinde Twitter’ı manipüle etmeye çalışan Çin ve İran bağlantılı altı ağın ayrıntılarını verdi. Twitter tarafından kapatılan altı ağın tamamı, ABD dışında faaliyet gösteriyormuş gibi gösterildi. Etkileşim önemsiz görünse de 706 bin tweet yayınladılar ve bu tweetlerin neredeyse 600 bin sıfır beğeni aldı.