23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.10.2022 16:28 | Son Güncelleme: 04.10.2022 17:03

Yunanistan'ın eski Savunma Bakanı: Olası çatışmada kimse bize yardım etmez

Yunanistan'ın eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, olası bir Türkiye-Yunanistan savaşında kimsenin onları desteklemeyeceğini belirterek herkes onları destekliyor dedi
Yunanistan'ın eski Savunma Bakanı: Olası çatışmada kimse bize yardım etmez

Yunanistan'ın eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, olası bir Türkiye-Yunanistan savaşında kimsenin kendilerine yardım etmeyeceği ve hiçbir savaşın kazananı olmayacağını söyledi.

"100 yıl geriye gideriz"

Parapolitika radyo istasyonuna verdiği röportajda Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulunan Apostolakis, Türkiye ile bir çatışma halinde, Yunanistan'ın, yaptığı ittifaklara rağmen yalnız kalacağını ifade etti.

Apostolakis, Ukrayna örneğini göstererek "Herkes onları destekliyor. Kim savaşıyor, savaşın tüm bu kötülüklerini kim çekiyor? O halde biz bu mantıkla gitmemeliyiz. Kimse bize yardım etmez. Hadi diyelim bizi desteklediler, sırtımıza vurup 'Haklısınız' dediler ve bize bazı silah sistemleri gönderdiler. 100 yıl geriye gideriz, ülke olarak biz mahvoluruz, biz insanlarımızı kaybederiz. Önemli olan oraya varmamak. Oraya varmamamız için bizi destekleyen tüm güçlerin ve müttefiklerimizin yaptıkları müdahalelerde daha etkili olmaları gerekli" dedi.

Olası bir savaşın büyük yıkıma neden olabileceğini belirten Apostolakis, "Savaşlarda kazananlar ve kaybedenler yoktur. İki taraf da zarar görür" dedi. Apostolakis, Türkiye ve Libya arasında imzalanan hidrokarbon alanında mutabakat zaptını, Türkiye'nin enerji konusunda Yunanistan ve onun üzerinden Avrupa Birliği (AB) ve ABD'ye baskı kurma çabası olarak yorumladı.

 

Kaynak: AA