25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.05.2022 18:04 | Son Güncelleme: 07.05.2022 18:17

Zelenskiy’in meşhur polar ceketi müzayedede 90 bin pound’a satıldı

İngiltere’de, Ukrayna’ya yardım için düzenlenen müzayedede Vladimir Zelenskiy’in birçok konuşmasında giydiği polar ceketi 90 bin pounda alıcı buldu
Zelenskiy’in meşhur polar ceketi müzayedede 90 bin pound’a satıldı

İngiltere'de Tate Modern'de Ukrayna'ya yardım için bir müzayede düzenlendi. Ukrayna Büyükelçiliği'nin ev sahipliğinde düzenlen bağış toplama etkinliğinde satılanlar arasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in ünlü polar ceketi de vardı.

Haki ceket etkinlikte 90 bin pounda satıldı. Müzayede öncesinde video bağlantısı aracılığıyla yaptığı konuşmada Zelenskiy, İngiltere'yi ve kısa süre önce kendisini Kiev'de ziyaret eden Başbakan Boris Johnson'ı övdü.

"Daha yüksek teklifler verilmesini istiyorum"

Boris Johnson da konuşmasında müzayedeye katılmaları için hayırseverlere seslenerek, Zelenskiy’in halkına hitap ederken sık sık giydiği polar ceketin 50 bin pound’a alınabilir olduğunu söyledi. Johnson, “Bundan çok daha yüksek teklifler verilmesini istiyorum. İster Vladimir’in ceketi için teklif verin ister Belediye Başkanı Klitschko ile Kiev turu için. Ben Klitschko ile Kiev turu yaptım. Çok güzel bir şehir. Buna değer” diye konuştu. 

“Ukrayna’ya bu gece destek verin” diyen n Johnson, “O büyük antik Avrupa başkentinin bir daha asla tehdit edilmemesi ve yeniden özgür olabilmesi için destek verin” ifadelerini kullandı. Müzayede sırasında Johnson'ın söylediği gibi ceketin fiyatı 90 bin pounda kadar yükseltildi.

"Zelenskiy Ukrayna için bir nimet"

Johnson etkinliğin amacının savaşta insanlara yardım edebilmek için fon toplamak olduğunu da belirtti. Konuşmasında Zelenskiy’i öven Johnson, “Zelenskiy’in Kiev’de liderliğini sürdürmesi Ukrayna ve dünya için bir nimet, Putin içinse bir felaket” dedi.