21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 26.03.2022 22:48 | Son Güncelleme: 26.03.2022 22:57

Zelenskiy'nin çağrısının ardından Londra'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, dünyanın dört bir yanındaki halkların barışı ve özgürlüğü desteklemek için sokaklara inmesi çağrısı üzerine, İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi Ukrayna'ya destek gösterisi düzenledi
Zelenskiy'nin çağrısının ardından Londra'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi - Resim: 6

"Bugünden itibaren, 24 Mart'tan başlayarak, Rusya'nın saldırılarından tam 1 ay sonra, bundan sonraki duruşunuzu gösterin. Ofislerinizden, evlerinizden, okullarınızdan ve üniversitelerinizden çıkın gelin. Barış adına gelin. Ukrayna'yı desteklemek, özgürlüğü desteklemek, yaşamı desteklemek için Ukrayna sembolleriyle meydanlarınıza, sokaklarınıza çıkın."

Zelenskiy'nin çağrısının ardından Londra'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi - Resim: 7

"Kendinizi görünür ve duyulur hale getirin. İnsanların önemli olduğunu söyleyin. Özgürlük önemli. Barış önemli. Ukrayna önemli. 24 Mart'tan itibaren şehirlerinizin merkezlerinde savaşı durdurmak isteyenler bir araya gelsin."

Zelenskiy'nin çağrısının ardından Londra'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi - Resim: 8

Dünya kamuoyuna seslenen Zelenskiy, "Hepimiz Rusya'yı durdurmalıyız, dünya savaşı durdurulmalı. Ukrayna'yı desteklemek için çalışan herkese minnettarım ama savaş devam ediyor. Sivillere yönelik terör devam ediyor. Bir ay oldu. Bu çok uzun. Kalbim, Ukraynalıların kalbi ve dünyadaki tüm özgür insanların kalbi kırılıyor. Bu yüzden sizlerden savaşa karşı çıkmanızı istiyorum" demişti.

Zelenskiy'nin çağrısının ardından Londra'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi - Resim: 9

Londra'daki destek gösterinden fotoğraflar