04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2024 19:17 | Son Güncelleme: 08.03.2024 19:19

ABD'nin tarım dışı istihdam verileri sonrası altın yeni rekorunu kırdı

ABD’de beklentileri aşan tarım dışı verisi sonrası altının ons fiyatı yüzde 1 yükselerek yeni rekor kırdı
ABD'nin tarım dışı istihdam verileri sonrası altın yeni rekorunu kırdı

Altının ons fiyatı ABD’de güçlü gelen istihdam verisinin Fed’in kısa zamanda faiz indirimine başlayacağı beklentisini güçlendirmesiyle rekor tazeledi. Değerli metal yüzde 1,2 artışla 2,185.50 dolara yükseldi ve böylece yükselişini 8. günde de sürdürdü.

Yatırımcı ilgisi ve faiz indirimi beklentisi altın fiyatlarını destekledi. ABD’de tarım dışı istihdam Şubat ayında 275 bin olarak tahminlerin üzerinde gerçekleşti. Beklenti 200 bindi. Ücret artışları da ılımlılaştı ve ekonomik büyümenin sağlıklı olduğu sinyalini verdi.

Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna’daki savaş gibi jeopolitik gerilimler de ‘güvenli liman’ olarak görülen altını destekleyen unsurlar arasında yer alıyor. Başta Çin olmak üzere Merkez bankaları da altın alımına devam ediyor.

ING Groep Emtia Stratejisti Ewa Manthey paylaştığı bir notta bu yıl altında güvenli liman talebiyle daha fazla yükseliş beklediklerini belirterek “Jeopolitik belirsizlikler, devam eden savaşlar ve ABD’deki seçimler altını desteklemeye devam edecek. Altın, istikrarsızlık dönemlerinde enflasyona ve jeopolitik gerilimlere karşı yatırımcının kendini koruması açısından daha cazip olma eğilimindedir” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA