05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.12.2023 18:22 | Son Güncelleme: 16.12.2023 18:41

AmCham ödülleri sahiplerini buldu: Yılın Türk şirketi ödülü Sabancı İklim Teknolojileri'nin oldu

AmCham Türkiye tarafından Türkiye-ABD ikili ticaret ve yatırımına katkı sağlayan şirketleri teşvik etmek üzere verilen I AmChamPion Ödülleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı temalı etkinlikte sahiplerini buldu. Yılın Türk Şirketi Ödülü Sabancı İklim Teknolojileri AŞ'nin oldu
AmCham ödülleri sahiplerini buldu: Yılın Türk şirketi ödülü Sabancı İklim Teknolojileri'nin oldu

Türkiye-ABD ikili ticaret ve yatırımına katkı sağlayan şirketleri teşvik etmek üzere ilk kez 2019 yılında hayata geçirilen ve bu yıl beşinci kez düzenlenen AmCham 'I AmChamPion Ödülleri' sahiplerini buldu. Gala ve ödül töreni, AmCham tarafından 14 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenen Türkiye-ABD İş Zirvesi sonrası düzenlendi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen zirvede Türkiye Cumhuriyeti’ni 100. Yılında Geçmişten Bugüne Türkiye-ABD İlişkileri, Bölgesel İşbirliği Fırsatları ve İnovasyon Yüzyılında Türkiye-ABD İlişkileri başlıkları üç ayrı oturumda detaylı şekilde ele alındı. AmCham Ödülleri kapsamında düzenlenen gala ve ödül töreninde ise Türkiye ve ABD arasındaki ekonomik işbirliğinin en iyi örnekleri; Yatırım, Bölgesel Merkez, Sürdürülebilirlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık, İnovasyon, Eğitime Katkı, Yılın Türk şirketi, ve Yılın Start-up’ı olmak üzere sekiz ayrı kategori altında ödüllendirildi.

Türkiye-ABD ekonomik ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefleyen şirketlerin ödüllendirildiği etkinliğin katılımcıları arasında T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve ABD Büyükelçisi Jeffry Flake, ABD Başkonsolosu Julie Eadeh’in de aralarında bulunduğu kamu, STK ve iş dünyasından isimler yer aldı.

Yılın Türk şirketi Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş.

Törende Yılın Türk Şirketi Ödülü’nü alan Sabancı İklim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Sabancı Holding olarak bir vaadimiz var: ‘Sürdürülebilirlik odağında öncü girişimler ile dünyayı birleştiririz.’ Burada sürdürülebilirlik derken kapsayıcı bir anlayış ile 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nı adresliyoruz. Öncü girişimler ise Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımlarını yapıyoruz ve her geçen gün üzerine yenilerini ekliyoruz. Ülkemizde edindiğimiz tecrübeyi Amerika gibi bu işin merkezinde olan bir ülkede kullanıyoruz. Yine Amerika’nın sahip olduğu inovasyon ekosistemini Türkiye’deki işletmelerimiz ile birleştiriyoruz. Bu yolculukta bize bu anlamda ‘Amerika’yı yeniden keşfetmemizi sağlayan’ AmCham Türkiye’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Ödül sahipleri

I AmChamPion 2023 kapsamında toplam 8 kategoride ödül verildi.

Türk şirketlerinin ödüllendirildiği kategoriler

  • Yılın Türk Şirketi Ödülü: Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş.
  • Yılın Girişimcisi Ödülü: Mimiq Teknoloji

Amerikan şirketlerinin ödüllendirildiği kategoriler

  • Türkiye’de ABD Yatırımı: The Kraft Heinz Company Türkiye
  • Bölgesel Merkez Ödülü: Honeywell
  • Sürdürülebilirlik Ödülü: Honeywell
  • Çeşitlilik & Kapsayıcılık Ödülü: Procter & Gamble
  • İnovasyon Ödülü: Cisco Systems
  • Eğitime Katkı Ödülü: Fikret Yüksel Vakfı
  • Global Türk Ödülü: Gülser Corat
  • Onur Ödülü: Ahmet Kırman, Şişecam, Yönetim Kurulu Başkanı